Jyväskylän koulujen kerhotarjonnassa uutta ovat Kuokkalan, Halssilan ja Janakan kouluilla toimivat etäkerhot

Yhteistyössä Parkour Akatemian kanssa toteutettavissa Loikkakopla parkour –kerhoissa opetellaan perusmotorisia- ja lajitaitoja hauskan ja turvallisen Seppo.io-mobiilipelin avulla, koulun liikuntasalissa. Paikalla on koulun henkilökuntaan kuuluva valvoja, joka oheistaa oppilaita tehtävien suorittamisessa.  Loikkakopla parkour -kerho kokoontuu kerran viikossa, 15 kertaa kevätlukukauden aikana. Yksi kerhokerta kestää 60 minuuttia.  

-Kerhon sisältö sopii kaiken tasoisille liikkujille. Jokaisesta tehtävästä löytyy eri tasoisia versioita. Mukaan voi tulla, vaikkei aikaisempaa lajituntemusta vielä olisikaan, kannustaa koulujen kerhotoimintaa koordinoiva Sami Talvensola Jyväskylän kasvun ja oppimisen palveluista.  

Jyväskylän kouluilla oppilaille on tarjolla liikunnallisia aktiviteetteja koulupäivän aikana. Iltapäivisin koulujen maksuttomat harrastekerhot tarjoavat mukavaa tekemistä. Ensimmäisen ja toisen luokan oppilaille on koulukohtaisesti tarjolla myös aamukerhoja ja koulupäivän jälkeen perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta Jälkkärin järjestämää monipuolista ohjattua toimintaa. 

Loikkakopla parkour-kerhon lisäksi uusia etäkerhoja suunnitellaan kulttuuripalvelujen kanssa kuva- ja ilmaisutaiteeseen ja musiikkiin. 
 
Lisätietoja: 
hankekoordinaattori Sami Talvensola, Kasvun ja oppimisen kehittämisyksikkö, puh. 014 266 3163