Kuokkalan ja keskustan terveysasemapalvelut siirtyvät uuteen Sairaala Novaan. Kuokkalan terveysaseman lääkärien ja hoitajien vastaanottotoiminta muuttaa Sairaala Novaan tiistaina 9.2., jolloin Kuokkalan potilaiden kiireellinen hoito tapahtuu Keskustan terveysaseman tiloissa osoitteessa Tapionkatu 7.

Lisätietoja:

- palvelupäällikkö Mutka Anu, avosairaanhoito, p. 050 311 8507, anu.mutka[at]jyvaskyla.fi 
- osastonhoitaja Mari Tami, Keskustan, Kuokkalan ja Novan terveysasema, p. 050 361 6048, mari.tami[at]jyvaskyla.fi 
- neuvolat: palvelupäällikkö Paula Käyhkö, p. 050 5177 542, paula.kayhko[at]jyvaskyla.fi ja osastonhoitaja Hannele Virenius, p. 0400 377 152, hannele.virenius[at]jyvaskyla.fi
- www.jyvaskyla.fi/terveys/terveysasemat 
- www.sairaalanova.fi 

Keskustan terveysaseman lääkärien ja hoitajien vastaanottotoiminta puolestaan muuttaa Sairaala Novaan keskiviikkona 10.2., josta alkaen keskustan ja Kuokkalan asukkaat saavat terveysasemapalvelunsa Novan terveysaseman tiloissa osoitteessa Hoitajantie 3. 

Muuttoviikon aikana Kuokkalan, Keskustan ja Novan terveysasemilla hoidetaan vain kiireelliset, ensiapuluontoiset asiat. Myös puhelinpalveluun toivotaan yhteydenottoa vain kiireellisissä asioissa. Novan terveysasema antaa kiireetöntä hoitoa maanantaista 15.2. alkaen. 

Vastaanotolle tullaan aina ajanvarauksella, ja aika varataan puhelimitse. Ajanvaraukseen saa yhteyden maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaina kello 9–16 entisillä puhelinnumeroilla 014 266 0122 (Kuokkalan asukkaat) ja 014 266 0120 (keskustan asukkaat). Kumpikin numero jää käyttöön myös Novan terveysasemalle. 

Novaan pääsee Linkillä

Sairaala Novaan pääsee sujuvasti Jyväskylän seudun joukkoliikenteen busseilla. Sopivat reitit voi tarkistaa Linkki-paikallisliikenteen verkkosivuilta. Matkan suunnittelussa auttaa Linkki-paikallisliikenteen sähköinen aikataulu- ja reittiopaspalvelu. Omalla autolla saapuville asiakkaille pysäköintipaikkoja on sekä ulkona että P-Sairaala-pysäköintilaitoksessa.

Kulku Novan terveysasemalle tapahtuu kätevimmin Nova 1 -pääsisäänkäynnin kautta. Se sijaitsee Länsiväylän puolella rakennusta ja se johtaa sairaalan ensimmäiseen kerrokseen ja pääaulaan. Terveysasemalle ilmoittaudutaan pääaulassa sijaitsevilla ilmoittautumisautomaateilla. Automaatit antavat tarkemman tiedon vastaanoton sijainnista. 

Novan päivystyksen sisäänkäynti Nova 1 -sisäänkäynnin vieressä on varattu vain Keski-Suomen sairaanhoitopiirin päivystykseen tuleville potilaille.

Neuvolat pysyvät edelleen keskustassa ja Kuokkalassa 

Terveysasemien muuttojen jälkeenkin keskustan ja Kuokkalan äitiys- ja lastenneuvolapalvelut pysyvät edelleen samoilla alueilla. Nykyisten neuvoloiden tilalle perustetaan Yliopistonkatu 32:een neuvola, joka palvelee keskustan ja Halssilan väestöä, ja Polttolinja 9:ään neuvola, joka palvelee Kuokkalan väestöä. Yliopistonkadun yksikkö avataan keväällä 2021 ja Polttolinjan yksikkö todennäköisesti syksyllä 2021. 

Tapionkadulla toimivalle keskitetylle ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolalle perustetaan uusi, korvaava toimipiste Kyllön terveysasemalle keväällä 2021. Neuvolapalvelujen siirrosta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Kuokkalan hammashoitolan toiminta loppuu helmikuun loppuun mennessä ja sen asiakkaat ohjataan Kyllön, Palokan ja Sampoharjun hammashoitoloihin. Suun terveydenhuollon ajanvaraus palvelee puhelinnumerossa 014 266 0126 maanantaista perjantaihin kello 8–16. Oikomishoidon palvelut annetaan jatkossa Novan ja Palokan hammashoitoloissa.
 

Asiasanat: