Jyväskylässä on todettu tänään keskiviikkona kello 17:ään mennessä yhteensä 12 koronatartuntaa.

Lisätietoja: 

- tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä, p. 050 522 0486, ilkka.kasma[at]jyvaskyla.fi
- avoterveydenhuollon palvelujohtaja Hanna Vihavainen, p. 050 520 9868, hanna.vihavainen[at]jyvaskyla.fi
- tietoa koronaviruksesta Jyväskylässä: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona 

Viime viikosta lähtien kasvanut koronatartuntojen määrä on lisännyt yhteydenottoja terveydenhuoltoon ja tehtyjen oirearvioiden määrää Jyväskylässä. Erityisesti opiskelijoilta tulleiden yhteydenottojen määrä on kasvanut. 

Pahentuneen koronatilanteen vuoksi Jyväskylän kaupunki järjestää lauantaina 6.2.2021 kello 11–13 koronatestausta Kortepohjassa. Testauspaikkana on Kortesuon päiväkodin erillinen ryhmätila osoitteessa Taitoniekantie 9 E. 

Testaus on tarkoitettu henkilöille, jotka epäilevät saaneensa koronavirustartunnan. Testiin tullaan ilman ajanvarausta. Joukkoliikennettä ei saa käyttää, jos on epäilys koronavirustartunnasta. Testiin tulijan täytyy noudattaa turvavälejä sekä käyttää kasvomaskia.

Kortepohjan testauspiste on suunnattu ensisijaisesti alueella asuville opiskelijoille ja heille, joiden on vaikea kulkea Killerin näytteenottopisteeseen.

– Kehotamme kaupunkilaisia tekemään oirearvion Omaolo.fi-palvelussa ja hakeutumaan tarvittaessa testiin. Killerin testauspiste palvelee myös viikonloppuisin, ja se on autolla liikkuville kätevä, sanoo avoterveydenhuollon palvelujohtaja Hanna Vihavainen.

Koronatartuntaa epäilevä voi myös soittaa neuvontanumeroon 014 266 0133 (ma–pe klo 8–16 ja la–su klo 9–15 ja muina aikoina numeroon 116 117). Siellä arvioidaan näytteenoton tarpeellisuus ja ohjataan asiakas näytteenottoon.