Keljonkankaan yhtenäiskoulun yhteydessä avataan uusi nuorisotila elokuussa 2021. Samalla se tarkoittaa sitä, että Säynätsalon nuoriso- ja asukastilasta luovutaan 1.6. 2021. Nuoriso- ja asukastilan luopumisesta päätettiin Jyväskylän kaupungin sivistyslautakunnan kokouksessa 16.12.2020.

Lisätiedot: 

Risto Kähkönen
palveluesimies
Jyväskylän kaupunki
p. 014 266 4246, 0500 544 140
risto.kahkonen@jyvaskyla.fi

Katariina Soanjärvi
nuorisopäällikkö, KT
Jyväskylän kaupunki
p. 014 266 3691, 050 350 7939
katariina.soanjarvi@jyvaskyla.fi
 

Keljonkankaalle, Eteläväylän ja Sohlberginkadun kulmaukseen rakennetaan parhaillaan uutta monitoiminnallista yhtenäiskoulurakennusta, jonne sijoittuu perusopetuksen vuosiluokkien 5-9 opetuksen lisäksi Keljonkankaan kirjasto ja uutena palveluna alueen nuorisotila.

-    Keljonkankaan yhtenäiskoulu, kirjasto ja nuorisotila luovat uudenlaisen toiminta- ja oppimisympäristön niin Keljonkankaan kuin Säynätsalon alueen lapsille ja nuorille. Ratkaisu tukee tilojen monipuolista yhteiskäyttöä ja se antaa enemmän mahdollisuuksia siihen, miten asioita opitaan ja harrastetaan. Nuorisotyö ja nuorisotoiminta ovat aina olleet nuorten kasvun ja oppimisen paikkoja. Keljonkankaallakin tehdään itse ja opetellaan kiinnostavia asioita omaehtoisesti, valaisee palveluesimies Risto Kähkönen Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluista. 


Keljonkankaan väestömäärä muuttunut viime vuosina

Jyväskylän keskustan eteläpuolella oleva Keljonkangas ja sen lähialueet ovat kehittyneet viime vuosina voimakkaasti. Alueen väestömäärä sekä ikärakenne ovat muuttuneet merkittävästi kaavoituksen ja itse rakentamisen myötä. Yhä enemmän lapsiperheitä on muuttanut Keljon suuralueelle, johon Keljonkangaskin kuuluu.

-    Alueellisessa nuorisotyössä on huomattu, että nuoret liikkuvat entistä enemmän eri asuinalueiden välillä. Lisäksi nyt jo vakiintunut liikkuva nuorisotyö tuo toimintaa ja mahdollisuuksia niille alueille jossa ei ole nuorisotilaa, Kähkönen kertoo.