Jyväskylässä määrättiin menneen viikonlopun aikana karanteeneja kymmeneen kouluun yhteensä noin 400 oppilaalle. Karanteeneja määrättiin perjantaista alkaen Viitaniemen kouluun, Mankolan yhtenäiskouluun, Jyväskylän Normaalikouluun, Kilpisen yhtenäiskouluun, Vaajakosken yhtenäiskouluun, Kypärämäen kouluun, Kuokkalan yhtenäiskouluun ja Svenska skolaniin, Keski-Palokan kouluun sekä tänään maanantaina vielä Tikkakosken yhtenäiskouluun.

Terveydenhuolto on saanut purettua viikonlopun ruuhkan ja tavoittanut maanantain aikana viimeisetkin karanteeniin asetettujen oppilaiden huoltajat. Kaikki mahdollisesti altistuneet oppilaat ohjataan koronatestiin.

7.-9 -luokat etäopetukseen täksi viikoksi

Koulujen karanteenimäärien nopea kasvu viikonloppuna oli syynä sille, että Jyväskylän kaupunginhallitus ja sivistyslautakunta kokoontuivat poikkeuksellisesti eilen sunnuntaina ja tekivät päätökset Jyväskylän perusopetuksen 7.-9 -luokkien siirtymisestä etäopetukseen täksi viikoksi. Nyt toivotaan, että yläkoululaisten etäkoulu hillitsisi tartuntaketjujen leviämistä. Samalla kaupungissa otettiin käyttöön myös tiukemmat rajoitukset lasten ja nuorten liikuntaharrastuksissa, sillä useat tartunnoista olivat lähtöisin harrastuksista. 
 
Vaikka yläkoululaiset siirtyivät etäopetukseen, karanteeneja voi kuitenkin vielä tulla alkuviikosta viime viikon lopun altistumisista. Kaikkien karanteeniin määrättyjen tulee pysytellä kotosalla ja rajoittaa kaikkea liikkumista kodin ulkopuolella. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, on karanteeni 14 vuorokautta viimeisestä mahdollisesta altistumisajankohdasta. Esimerkiksi koulujen etäviikon ruoka-annokset tulee tällä viikolla hakea jonkun muun perheenjäsenen kuin karanteeniin määrätyn oppilaan. Etäviikon ruokajakelusta tiedotettiin myös tänään.
 
Jyväskylän kaupungin koronakaranteeniohje on verkossa osoitteessa: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/karanteeni. Ohje on myös käännetty usealle kielelle, mm. englanniksi, venäjäksi, persiaksi, kurdin soraniksi, somaliksi, arabiaksi, kinyarwandaksi ja swahiliksi.    
    
Jyväskylän kaupungin koronasivu: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona.   

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunki, 
- sivistyspalvelujen toimialajohtaja, Eino Leisimo. p. 014 266 4033