Jyväskylän kaupungin kirjastot ovat suljettuna 1.2-14.2. koronatilanteesta johtuen Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmän linjauksen mukaisesti. Sulku koskee niin pääkirjastoa kuin kaikkia Jyväskylän lähi- ja omatoimikirjastoja sekä kirjastoautoja. Sulkuaikana uusia lainoja ei voi tehdä tai vanhoja palauttaa edes palautuslaatikkoon.

Sulkuaikana vanhenevat lainat uusitaan automaattisesti

Helmikuussa erääntyvät lainat on automaattisesti uusittu ja laina-aikaa on jatkettu 35 lisäpäivällä. Mikäli laina on erääntynyt jo ennen kirjastojen sulkemista, voi lainan käydä halutessaan uusimassa verkossa, jolloin eräpäivä siirtyy aikaan, jolloin kirjastot ovat auki. Erääntyvistä lainoista ei sulkuaikana kerry myöhästymismaksuja.

Uusia varauksia ei oteta vastaan kirjastojen ollessa kiinni. Jos kirja tai muu aineisto on varattu jo aiemmin, varaus pysyy voimassa. Myös noudettavien varausten tilanne pysyy sulkuajan ennallaan. Asiakas ei siis menetä paikkaansa jonossa tai joudu maksamaan maksua hakemattomasta lainasta kirjastojen ollessa suljettuna.

Verkkokirjasto ja e-aineisto käytössä

Verkkokirjasto ja sähköiset aineistot ovat edelleen avoinna. Lisätietoja netistä www.jyvaskyla.fi/kirjasto ja www.keskikirjastot.fi. Seuraa kirjastoa myös Facebookissa @jyvaskylankaupunginkirjasto ja Instagramissa: @jklkirjasto

Lisätietoja: 
- Jyväskylän kaupunginkirjasto netissä: https://www.jyvaskyla.fi/kirjasto