Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä kävi läpi kaupungin heikentynyttä koronatilannetta sunnuntaina 31.1. ja päätyi keskeyttämään alle 18-vuotiaiden liikuntaharrastukset kaupungin liikuntatiloissa kahden viikon ajaksi. Tämän lisäksi jo kaikkien aiemmin annettujen suosituksien voimassaolo jatkuu.

Alla on listattuna ajantasaiset harrastustoimintaa koskevat suositukset Jyväskylässä maanantaista 1.2. alkaen. Liikuntaharrastukset halutaan avata alle 18-vuotiaille jälleen kahden viikon jälkeen, joten kaupunki toivoo nyt kaikilta toimijoilta harkintaa omaan toimintaan. Joukkokokoontumisia ei kannata järjestää, pidetään turvavälit, käytetään maskeja, muistetaan hyvä käsihygienia ja sairastetaan kotona. Lajiliittojen antamat muut suositukset tulee huomioida harrastustoiminnassa. Noudattamalla suosituksia pyrimme pysäyttämään tartuntojen laajemman leviämisen ja saamaan palvelut auki mahdollisimman pian.

Liikunnan harrastustoimintaa koskevat rajoitukset Jyväskylässä 1.2. alkaen

 • Alle 18-vuotiaiden liikuntaharrastukset on keskeytetty kaupungin omilla liikuntapaikoilla 1.2.–14.2.  Keskeytys koskee kaupungin sisäliikuntatiloihin sekä ulkotekojääradoille ja ulkotekonurmille varattuja ohjattuja harjoitusvuoroja sekä kaupungin omia lasten ja nuorten liikuntaryhmiä.
 • Uimahallit AaltoAlvari ja Wellamo ovat suljettuina yleisöltä 28.2.2021 asti, alakouluikäisten koululaisuinnit järjestetään kuitenkin normaalisti 
 • Kaupungin omat kuntosalit on suljettu 28.2.2021 asti.
 • Kaupungin omat ohjatut liikuntaryhmät ovat keskeytetty 28.2.21
 • Yleisöluisteluvuorot kaikilta ulkotekojääradoilta on peruttu 28.2. asti.
 • Kaupungin omissa sisä- ja ulkotiloissa yli 18-vuotiaiden ryhmäliikunta- ja harrastusvuorot on peruttu 28.2. asti (jos vuorosi on peruttu virheellisesti, ota yhteyttä liikuntapalvelujen varausyksikköön).
 • Kaupungin omistamissa liikuntatiloissa ja ulkotiloissa järjestettävissä ottelu- ja kisatapahtumissa yleisön osallistuminen on kielletty kokonaan. Yleisöiltä suljetuissa ottelu- ja kisatapahtumissa urheilijoiden ja välttämättömien toimihenkilöiden osallistujamäärä voi kuitenkin olla yli 10 henkilöä, sillä suljettua tilaisuutta ei katsota enää yleisötilaisuudeksi.

Liikunnan harrastustoimintaa koskevat suositukset Jyväskylässä 1.2. alkaen

 •   Kaupunki suosittelee kaikkia liikkujia ja palveluntuottajia rajoittamaan palveluja, toimintoja ja harjoittelua lasten ja nuorten osalta 14.2. asti ja aikuisten osalta 28.2. asti.
 • Kaikki sisätiloissa tapahtuva yli 18-vuotiaiden harrastustoiminta suositellaan keskeytettäväksi Jyväskylässä 28.2.2021 asti
 • Yli 18-vuotiaiden ottelu- ja kilpailutoiminta suositellaan keskeytettäväksi sisätiloissa 28.2. asti.
 • Harrastusten osalta kaupunki suosittelee, että leiri-, peli- ja kisamatkat kulloinkin leviämisvaiheessa oleville alueille perutaan toistaiseksi. 

Poikkeus yllä oleviin rajoituksiin ja suosituksiin:

 • Aikuisten yleisen sarjan ja nuorten yli 18-vuotiaiden maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoiminta jatkuu aiemman linjauksen mukaisesti. Rajoitukset eivät myöskään koske kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua, sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvaa ammattilaisurheilua OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoimintaa, Olympiakomitean tukiurheilijoita ja OKM:n apurahaurheilijoita.   

 
Jos kaupungin liikuntatilassa seuran harjoitteluvuorolla ilmenee koronatartunta, toivomme seuran tai toimijan olevan yhteydessä pikaisesti kyseisen liikuntapaikan palveluesimieheen tai liikuntajohtajaan.  
 
Katso kaikki koronaviruksen vaikutukset harrastamiseen, liikuntaan ja Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluihin osoitteesta www.jyvaskyla.fi/liikunta/korona  

Omatoiminen liikkuminen ulkoliikuntapaikoilla

Suureksi onneksi Jyväskylässä päästään nauttimaan kunnon talvesta, joka mahdollistaa mukavan ulkoilun ja talviliikunnan harrastamisen eri muodoissaan. Muistetaan kuitenkin myös ulkona noudattaa turvavälejä eikä pakkauduta liikuntapaikoille, jos siellä on jo tungosta. Kaikilla liikkujilla on yksilöllinen vastuu huolehtia turvallisista ja väljistä liikkumisolosuhteista.  
 
Luonnonjää- ja tekojääkentät löydät osoitteesta https://www.jyvaskyla.fi/liikunta/paikat/jaat/tekojaaradat   
Hiihtolatujen ajantasainen kunnostustilanne latuinfossa osoitteessa https://www3.jkl.fi/liikunta/latuinfo/  
  
Lisätietoja  
Liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal, p. 014 266 4308, anna-leena.sahindal[a]jyvaskyla.fi