Uusia koronatartuntoja on ilmaantunut erityisesti kouluissa ja nuorten harrastustoiminnassa.


  
Jyväskylän koronatartuntojen määrä kasvaa huolestuttavasti. Lauantaina 30.1. klo 16 mennessä on ilmennyt 53 uutta koronatartuntaa. 

Näytteenotto liikkuvassa näytteenottoyksikössä sujui lauantaina hyvin. Myllyjärvellä ja Ristonmaalla otettiin lauantain aikana 160 näytettä. Koko päivän aikana otettiin yhteensä 445 koronanäytettä.   

Kilpisen ja Mankolan yhtenäiskouluista 76 oppilasta karanteeniin     

Kilpisen yhtenäiskoulusta lauantaina karanteeniin asetettiin 37 oppilasta. Mahdollinen altistuminen on tapahtunut 25.–26.1. ja oppilaiden karanteenit kestävät 9.2. saakka. Mankolan yhtenäiskoulusta karanteeniin määrättiin 39 oppilasta. Mankolassa mahdollinen altistuminen on tapahtunut 25.1. ja karanteenit kestävät 8.2. saakka.  Yhtenäiskoulujen toiminta jatkuu muuten normaalisti. Muut kuin karanteeniin asetetut terveet oppilaat voivat tulla maanantaina 1.2. kouluun normaalisti.  
 
Terveydenhuolto on jo tavoittanut kaikki karanteeniin asetettujen oppilaiden huoltajat. Kaikki mahdollisesti altistuneet oppilaat ohjataan koronatestiin. Karanteenissa olevien oppilaiden opetus jatkuu etäopetuksena.  Etäopetuksen käytännön järjestelyistä ohjeistetaan Wilma-viestillä.  

Karanteeni koskee vain niitä yhtenäiskoulujen oppilaita, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua koronavirukselle. Terveydenhuolto on antanut perheille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, on karanteeni 14 vuorokautta viimeisestä mahdollisesta altistumisajankohdasta.   


Jyväskylän kaupungin koronakaranteeniohje Ohje on myös käännetty usealle kielelle, mm. englanniksi, venäjäksi, persiaksi, kurdin soraniksi, somaliksi, arabiaksi, kinyarwandaksi ja swahiliksi.    
    
Jyväskylän kaupungin koronasivu
  
Lisätietoja:    
Jyväskylän kaupunki 
- kaupunginjohtaja Timo Koivisto, puh. 014 266 1501  
-toimialajohtaja Kati Kallimo, puh. 014 266 3001  
-toimialajohtaja Eino Leisimo, puh. 014 266 4033 
-avoterveydenhuollon palvelujohtaja Hanna Vihavainen, puh. 014 266 7279