Jyväskylän Viitaniemen koulusta on tänään määrätty 48 oppilasta karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Mahdollinen altistuminen on tapahtunut 25.–26.1. ja karanteenit kestävät 9.2. saakka.

Terveydenhuolto on jo tavoittanut kaikki karanteeniin määrättyjen oppilaiden huoltajat. Kaikki mahdollisesti altistuneet oppilaat ohjataan koronatestiin. Karanteenissa olevien oppilaiden opetus jatkuu etäopetuksena.  Huoltajat saavat ohjeet etäopetuksen käytännön järjestelyistä Wilma-viestillä. 

Karanteeni koskee vain niitä Viitaniemen koulun oppilaita, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua koronavirukselle. Terveydenhuolto on antanut perheille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, on karanteeni 14 vuorokautta viimeisestä mahdollisesta altistumisajankohdasta.  

Viitaniemen koulun toiminta jatkuu muuten normaalisti. Muut kuin karanteeniin määrätyt terveet oppilaat voivat tulla maanantaina 1.2. kouluun normaalisti.   

Karanteeni on varotoimenpide, jolla estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen    

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.    
  
Jyväskylän kaupungin koronakaranteeniohje
Ohje on myös käännetty usealle kielelle, mm. englanniksi, venäjäksi, persiaksi, kurdin soraniksi, somaliksi, arabiaksi, kinyarwandaksi ja swahiliksi.   
   
Jyväskylän kaupungin koronasivu 
 
Lisätietoja:   
palvelujohtaja Tuija Rasinen, perusopetuspalvelut, puh. 014 266 4984