Kilpisenkadun liittymä Yliopistonkadun kohdalta suljetaan moottoriajoneuvoliikenteeltä 3.2.klo 7.00 alkaen.

Kilpisenkadun yläosassa liikenne on entiseen tapaan kaksisuuntainen, mutta asukasliikenne ja huoltoajo tapahtuu ainoastaan Kauppakadun suunnasta.  

Liittymän sulkemisen ajan Vapaudenkadulta Yliopistonkadulle pääsee esimerkiksi Cygnaeuksenkadun kautta. Yliopistonkadulta Kauppakadun suuntaan pääsee esimerkiksi Gummeruksenkatua pitkin. 

Syynä liittymän katkaisemiselle on Alva Yhtiöt Oy:n vesijohdon uusiminen osana Yliopistonkadun saneeraushanketta. Samassa yhteydessä Alva Yhtiöt Oy tekee kaukolämpötöitä Kilpisenkadun yläosassa. Työt saadaan tehtyä maaliskuun aikana.

Työnaikaiset muutokset jalan ja pyörällä kulkeville

Kilpisenkadun liittymän sulkeminen ei katkaise jalankulkua ja pyöräilyä Kilpisenkadun ja Yliopistonkadun välillä. Työnaikainen kulkuyhteys järjestetään, mutta pyörän voi joutua Alvan työmaan kohdalla taluttamaan.

Yliopistonkadulla välillä Kilpisenkatu-Gummeruksenkatu työnaikainen jalankulku- ja pyöräilyreitti on edelleen harjun puolella Yliopistonkatua. 

Yliopistonkadun saneeraus valmistuu lokakuussa

Liikennejärjestelyt liittyvät Jyväskylän kaupungin rakennuttamaan Yliopistonkadun saneeraukseen. 

”Työt ovat edenneet aikataulussa ja ne valmistuvat lokakuun lopussa”, kertoo rakennuttajainsinööri Erja Mutanen

”Nyt talvella tehdään vesihuoltotyöt loppuun, joten heti maan sulamisen jälkeen päästään rakentamaan kadun pintarakenteita”.

Yliopistonkadun saneeraushankkeessa pääurakoitsija on Oteran Oy.

Lisätiedot saneerauksesta