Jyväskylän eilisen päivän (27.1.) koronasaldo oli lopulta 106 tartuntaa. Viimeiset 25 positiivista tulosta saatiin tietoon illalla noin kello 21.30. Tartunnan saaneita on tavoiteltu jäljityksestä vielä myöhään eilen illalla sekä jatkettu työtä tänä aamuna.

Kokonaistilanne eilisen osalta on tarkenutut siten, että 106:sta tartunnasta yli 80 liittyy Jyväskylässä 21.1.2021 pidettyyn opiskelijatapahtumaan. Tänä aamuna positiivisia tuloksia on ilmoitettu 12 lisää. 

Sekä positiivisen testituloksen saaneita että karanteeniin asetettavia opiskelijoita tavoitellaan parhaillaan. Tilannekuvaa selkeytetään jäljityksen edetessä. Jyväskylän terveydenhuollossa on järjestelty palveluita siten, että jäljitystiimin tueksi on saatu lisähenkilöstöä. Karanteeniin määrättävien joukko tulee jäljityksen edetessä laajenemaan. Huomioitavaa on, että kaikkien näytteenotossa käyneiden tulokset eivät ole vielä valmistuneet. Oletus on siten, että tartuntoja tullaan tämän päivän aikana vielä tilastoimaan lisää.

Jyväskylän terveydenhuolto on sopinut uudesta liikkuvasta testauksesta opiskelijoiden parissa tulevana lauantaina Myllyjärvellä kello 10-12 sekä Ristonmaalla kello 13-14. Liikkuvat pisteet ovat tarkoitettu vain niille opiskelijoille, jotka ovat voineet altistua tartunnalle. 

Muut asukkaat ohjataan näytteenottoon normaalisti. Väestö voi tehdä koronan oirearvio Omaolo-palvelussa. Palvelun kautta voi myös varata suoraan ajan näytteenottoon. Palvelu löytyy osoitteesta www.omaolo.fi.  Puhelimella ajan näytteenottoon voi varata numerosta 014 266 0133 (ma-pe klo 8-16, la-su klo 9-15). 

Näytteenottopiste sijaitsee Killerin hevosurheilukeskuksen ravikatsomorakennuksessa osoitteessa Vesangantie 24. Paikalle ajetaan Vesangantien ja Raviraitin risteyksestä, josta löytyy opastus perille. Näytteitä otetaan arkisin kello 8–20 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä kello 8–15. 

Jos henkilö ei pääse kulkemaan Killerille, tulee aika varata puhelimella numerosta 014 266 0133, jolloin näytteenottoon voidaan ohjata myös muille eri puolella kaupunkia toimiville yksityisille näytteenottopisteille.  

Lisätietoja: 
- Poikkeusolojen johtoryhmän puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto, p. 050 3362 819
- Jyväskylän kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä, p. 050 522 0486
 

Asiasanat: