Hyppää pääsisältöön

23.1.2021

Keljonkankaan koululta on asetettu 19 oppilasta karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Altistumiset ovat tapahtuneet 20.1. ja karanteeni kestää THL:n eilen tarkentamien ohjeiden mukaisesti 14 vuorokautta. Karanteeniin määrätyt voivat siten palata kouluun terveenä 4.2.
Kuva
Koronanäyteputkilot pöydällä

Karanteeni koskee vain niitä oppilaita, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua koronavirukselle. Terveydenhuolto on antanut ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee.  

Keljonkankaan koulun toiminta jatkuu muuten normaalisti. Muut kuin karanteeniin määrätyt terveet oppilaat voivat tulla maanantaina kouluun tavalliseen tapaan.  

Karanteeni on varotoimenpide, jolla estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen  

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.    

Jyväskylän kaupungin koronakaranteeniohje on verkossa osoitteessa: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/karanteeni. Ohje löytyy sivulta myös käännettynä usealle kielelle, mm. englanniksi, venäjäksi, persiaksi, kurdin soraniksi, somaliksi, arabiaksi, kinyarwandaksi ja swahiliksi.  

Lisätietoja: tartuntataudeista vastaava lääkäri Pertti Peltonen, 014 266 183  ja perusopetuksen palvelujohtaja Tuija Rasinen, p. 014 266 4984

Asiasanat: