Viitaniemen yläkoulusta on asetettu 46 oppilasta karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Altistuminen on tapahtunut maanantaina 11.1.2021.

Karanteeni on tässä tapauksessa poikkeuksellisesti 11 päivää, jotta kaikki karanteeniin asetetut ehditään testata ja tulokset saada ennen karanteenin päättymistä. Karanteeniin määrätyt voivat palata kouluun terveenä jälleen maanantaina 25.1.
 
Terveydenhuolto on tavoittanut kaikki karanteeniin määrättävien oppilaiden huoltajat. Kaikki altistuneet ohjataan koronatestiin. Karanteenissa olevien oppilaiden opetus jatkuu etäopetuksena.   
 
Karanteeni koskee vain niitä, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua koronavirukselle. Terveydenhuolto on antanut perheille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee.  
 
Viitaniemen koulun toiminta jatkuu muuten normaalisti. Muut kuin karanteeniin määrätyt terveet oppilaat voivat tulla keskiviikkona kouluun tavalliseen tapaan.  

Karanteeni on varotoimenpide, jolla estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen 

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.    
 
Jyväskylän kaupungin koronakaranteeniohje on verkossa osoitteessa: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/karanteeni
Ohje löytyy sivulta myös käännettynä usealle kielelle, mm. englanniksi, venäjäksi, persiaksi, kurdin soraniksi, somaliksi, arabiaksi, kinyarwandaksi ja swahiliksi.  
  
Jyväskylän kaupungin koronasivu: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona.
Coronavirus information in other languages: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/muutkielet
 
Lisätietoja:   
Jyväskylän kaupunki,
- perusopetuksen palvelujohtaja Tuija Rasinen, p. 014 266 4984
 

Kaupunginosa: