Elokuussa 2021 alkavaan esiopetukseen hakevat kaikki vuonna 2015 syntyneet, pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevat vuonna 2016 syntyneet sekä 7-vuotiaat, joiden perusopetuksen aloittamista on siirretty vuodella eteenpäin.

Jyväskylässä kunnalliseen ja yksityiseen esiopetukseen haetaan ajalla 20.1.–4.2. sähköisen asioinnin kautta. Mikäli lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta, haetaan varhaiskasvatuspaikkaa esiopetushaun yhteydessä. Jos esiopetuspaikkaa haetaan yksityisen päiväkodin esiopetuksesta ja lapselle tarvitaan myös esiopetusopetusta täydentävää varhaiskasvatusta, täyttää huoltaja sähköisessä asioinnissa esiopetushakemuksen ja palvelusetelihakemuksen.  

Perusopetuslain mukaisesti jokaisen lapsen tulee osallistua esiopetukseen ja vastuu osallistumisesta on huoltajalla. Varhaiskasvatuspalvelut vastaavat esiopetuksen järjestämisestä. Esiopetus on maksutonta ja sitä annetaan neljä tuntia päivässä, yhteensä 700 tuntia. Esiopetusta annetaan pääsääntöisesti päiväkodeissa. Osa esiopetusryhmistä sijaitsee koulujen tiloissa. Ruotsinkielinen esiopetusryhmä sijaitsee Onnimannin päiväkodissa.  Perheet saavat päätökset lapsen esiopetuspaikasta 6.4.2021 mennessä.  

Palveluohjauksesta apua esiopetuspaikan hakemisessa  

Kasvun ja oppimisen palveluohjaus auttaa, jos sähköisessä ilmoittautumisessa on ongelmia tai lapsen esiopetuksen järjestelyissä on kysyttävää. Yhteyttä voi ottaa puhelimitse 014 266 0180 tai sähköpostitse varhaiskasvatus.palveluohjaus@jyvaskyla.fi. Paikan päällä asiointi onnistuu ajanvarauksella.
 
Lisätietoja esiopetuspaikoista ja hakumenettelystä 
Sivuilta löytyy tietoa myös esiopetuksen opetussuunnitelmasta ja –toimintavuodesta. 

Lisätietoja: 
palveluesimies Päivi Haapajoki, varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluohjaus, puh. 014 266 7670