Lisätietoja:

- kulttuuri- ja osallisuuspalvelut, erikoissuunnittelija Antti Rajala, p. 014 266 1707, antti.rajala(at)jyvaskyla.fi

- koordinaattori Malanja Mieskonen, p. 014 266 1906, malanja.mieskonen(at)jyvaskyla.fi

Aiemmin Jyväskylän kaupungin ikääntyneiden palveluissa toimineet hyvinvointikeskukset Piippurannan Klubi ja Kylätupa siirtyivät vuoden alusta osaksi kaupungin kulttuuri- ja osallisuuspalveluja. Piippurannan Klubi sijaitsee Kankaalla ja Kylätupa keskustassa. Koronan pitäessä hyvinvointikeskusten ovet vielä tällä hetkellä suljettuina, on hyvää aikaa suunnitella tulevia toimintoja.

– Hyvinvointikeskusten toiminta muokkautuu nyt uuteen kuosiin ja haluamme osallistaa kaupunkilaisia eli tulevia kävijöitämme mukaan toiminnan sisältöjen suunnitteluun. Hyvinvointikeskukset tulevat olemaan avoimia kohtaamispaikkoja, joiden toiminnat rakentuvat kohtaamisista, osallistumismahdollisuuksista, kulttuurista, hyvinvoinnista ja ajankohtaan sopivista tapahtumista, luonnehtii erikoissuunnittelija Antti Rajala keskusten tulevaisuutta.

Mitä odotat ja mitä toiveita sinulla on uusilta kohtaamispaikoilta? Jos olet jo aiemmin käynyt hyvinvointikeskusten ryhmissä ja tapahtumissa, mitä haluaisit säilyttää vanhasta toiminnasta? Entä pitäisikö mielestäsi keskusten nimiä vaihtaa? Vastaa kyselyyn niin pääset kertomaan mielipiteesi hyvinvointikeskusten tulevaisuudesta. Tahdotko kuulla luentoja asuinalueesi historiasta, pelata lautapelejä hyvässä porukassa, saada vertaistukea toisista pienten lasten vanhemmista tai osallistua yhdessä järjestettävään kirpparitapahtumaan? Vai oletko kiinnostunut perustamaan kivan harrastusporukan, joka kokoontuisi keskuksessa. Hyvinvointikeskukset haluavat tulevaisuudessa olla avoimia eri ikäisille toimijoille ja kaikentyyppiselle toiminnalle.

Hyvinvointikeskukset uudistuvat -kysely on auki maaliskuun loppuun saakka. Jos sähköiseen kyselyyn vastaaminen ei ole mahdollista, palautetta voi jättää myös kirjallisesti Jyväskylän alueen kirjastoissa, Kansalaistoiminnankeskus Matarassa (Matarankatu 6) ja Piippurannan Klubilla (Paperitehtaankatu 1) oleviin palautelaatikoihin.

Linkki kyselyyn löytyy myös hyvinvointikeskusten verkkosivulta ja hyvinvointikeskusten Facebook-sivulta.