Lisätietoja

Liikuntapaikkavastaava Jarmo Saikkonen
p. 014 266 7035, jarmo.saikkonen[a]jyvaskyla.fi

Jyväskylän seudun latuinfo on edelleen poissa käytöstä teknisen vian vuoksi. Latuinfoa korjataan ja se pyritään saamaan toimintaan mahdollisimman pian.

Latutilanne Jyväskylässä maanantaina 11.1.2021

Lunta on satanut Jyväskylässä viikonlopun aikana ja lumitilanne hiihtourilla paranee. Lisää lunta on ennusteen mukaan luvassa ainakin maanantaina 11.1. ja tiistaina 12.1. Tämä tarkoittaa, että suurinta osaa hiihtourista päästään kunnostamaan latukoneella ja perinteisen latuja tekemään lisää koneella. Silti lunta on vielä paikoitellen vähän niukasti. Edelleen huonompiakin paikkoja on ja niillä paikoilla hiihtäminen oman harkinnan mukaan. Lumitilanne on kuitenkin hyvä jo tälläkin hetkellä ainakin Touruvuoressa (3 km ja 5 km lenkeillä), Tikkakoskella ja Soidenlammen alueella.

Alkuviikon runsaiden sateiden aikana latujen ajamista katsotaan tilanteen mukaan, koska latujen ajaminen ei kannata silloin, kun satava lumi peittää hiihtouran välittömästi. Odottamalla isomman lumimäärän saa ajettua paremman ladun loppuviikon ajaksi.

Muutama reittikohtainen huomio:

Laajavuori: Hiihtourat ajettu latukoneella, paitsi 8,5 km lenkki. Perinteisen latu löytyy seuraavista; ensilumen latu, rallipolulku, Killeri ja vuoren lenkki. Perinteisen ladun kunto vaihtelee lumimäärän mukaan, joten omaa harkintaa käytettävä. Luisteluhiihtourilla lumi riittää paremmin. Latujen käytännön kunnossapidosta vastaa Laajis Oy, mutta reiteistä ja niiden kehittämisestä vastaa kaupunki.

Touruvuori – Ampujien maja: Reittiä on päästy viikonloppuna kunnostamaan latukoneella, kun suopätkällä rikotut sillat saatiin korjattua. Ampujienmajalta Kangaslammelle menevä hiihtoura on nyt kertaalleen pakattu koneella, mutta ei ole vielä hiihtokunnossa. Tuolla välillä on myös hulevesiallastyömaa itäisen Palokärjen alueella olevalla pumppaamolla ja siinä kohtaa reitti työmaan vuoksi poikki.

Säynätsalossa lunta pakataan Lehtissaaren kuntoradalla ja Säynätsalon vanhalla junaradan pohjalla. Säynätsalossa luisteluhiihtämään pääsee maanantaista 11.1. alkaen ja muuten latuja päästään tekemään mahdollisesti tämän viikon aikana.

Korpilahden Kokkomäessä etulenkki (1,7 km) ajetaan koneella maanantaina 11.1. ja takalenkki on pakattu, mutta ei vielä hiihtokunnossa.

Järvien jäälatuja ei tehdä vielä. Jään paksuuksia aletaan tutkimaan kairaamalla ja jäätilanteen ollessa turvallinen alkaa myös jäälatujen kunnostus.

Ulkoilualueilla ja -reiteillä liikkujia kehotetaan noudattamaan korona-ajan turvavälejä ja välttämään lähikontakteja kanssaliikkujiin.

Katso lisätietoja Jyväskylän latu- ja ulkoilureiteistä

 

Asiasanat: