Jyväskylän kaupungin ruokapalveluissa on toteutettu menneen vuoden aikana suuria keittiöverkkomuutoksia. Tuotantokeittiöverkkoa on tiivistetty ja vuoden 2021 aikana käydään asteittain läpi palvelukeittiöverkkomuutos. Samalla Kylän Kattauksen organisaatiossa tapahtuu pieniä muutoksia.

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen ruokapalvelut keskitetään kahteen tuotantokeittiöön

Lasten ja nuorten ruokapalvelun nimi muuttui varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen ruokapalveluksi 1.1.2021 alkaen. Tuotantokeittiöverkkomuutos saatetaan loppuun alkuvuoden 2021 aikana, jonka jälkeen kaikki varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen ruoat valmistetaan Palokan ja kesällä 2020 remontoidun Ristonmaan keskuskeittiöissä. Päiväkotien ja päiväkotikoulujen päivittäinen ruokalista poikkeaa koulujen ruokalistasta siten, että niissä tarjotaan esimerkiksi uuni- ja keittoruoat eri päivänä kuin kouluissa. Näin voidaan huomioida eri-ikäisten makumieltymykset esimerkiksi ruoan maustamisessa. Viikkotasolla ruokalista on pääosin kaikilla sama.

Ravintola Poukama ja kahvila Solina palvelevat Sairaala Novassa

Kukkumäen ruokapalvelukeskus aloitti toimintansa sairaala Novan vieressä 30.3.2020, mistä lähtien siellä on valmistettu ruoka Jyväskylän kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakkaille palvelutaloihin, päiväkeskuksiin sekä Palokan ja Kyllön sairaaloihin. Sairaala Novan muuton jälkeen viikolla 3 myös sairaalan potilasruokatuotanto siirtyy Kukkumäkeen, ja keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen toiminta päättyy.

Sairaala Novassa henkilöstöä, potilaita, omaisia ja muita asiakkaita palvelee uusi ravintola Poukama 18.1.2021 ja kahvila Solina 12.1.2021 alkaen. Ravintola Poukama ja kahvila Solina sijaitsevat sairaalan pääaulassa ja ne ovat inspiroituneet sairaalan kansallispuistojen sekä palvelukerrosten virtaava vesi -teemasta.

Palvelukeittiöverkossa pieniä muutoksia

Palvelutalojen, päiväkotien ja koulujen ruokapalvelusta vastaavat taloissa sijaitsevat palvelukeittiöt, joissa työskentelee Kylän Kattauksen henkilöstöä. Loppuvuonna 2020 käydyissä Jyväskylän kaupungin yhteistoimintaneuvotteluissa päätettiin, että palvelukeittiöissä työskentelevien palveluvastaavien tehtävänkuvia tarkastellaan niin, että jatkossa yksi palveluvastaava vastaa kahdesta tai useammasta palvelukeittiöstä. Jokaisessa palvelukeittiössä työskentelee jatkossakin ruokapalvelutyöntekijä, joka huolehtii päivittäisestä asiakaspalvelusta. Muutoksia käsitellään vaiheittain ja aikaa muutoksen läpiviemiseen on koko vuosi 2021.

Lisätietoja:

- liikelaitosjohtaja Tuija Sinisalo, p. 050 517 1820

- sosiaali- ja terveyspalvelujen ruokapalvelun vastaava palvelupäällikkö Merja Tarasow, p. 050 560 3831

- varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen vastaava palvelupäällikkö Paula Puikkonen, p. 050 523 7720