Ohessa olevat harjoittelutilat ovat käyttöikänsä päässä.

Lisätietoja

Kiinteistöpäällikkö Petteri Kontro
p. 014 266 0976, petteri.kontro[a]jyvaskyla.fi

Liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal
p. 014 266 4308, anna-leena.sahindal[a]jyvaskyla.fi

Jyväskylän Hipposhallin kellarikerroksessa sijaitsevan harjoitusjäähallin sisätilojen kunnostus alkaa maanantaina 11.1.2021. Kunnostustöiden toteutukseen on päädytty syksyllä 2020 tiloissa tehdyn olosuhdekartoituksen ja sisäilmatutkimuksen tulosten sekä joulukuussa tiloissa tehtyjen koekorjausten perusteella. Kunnostustyöt kestävät arviolta noin 5 viikkoa per kaukalo.

Kunnostustyöt alkavat kaukalosta 2, jonka arvioitu kesto on 5 viikkoa. Sen jälkeen korjaustoimet siirtyvät kaukaloon 1, jonka arvioitu kesto on myös 5 viikkoa. Tiloissa korjataan katto-, seinä- ja lattiapintoja. Toimenpiteiden tarkoituksen on korjata vaurioituneita alueita sekä estää mikrobien vapautuminen sisäilmaan. Korjausvaiheista on tehty erilliset suunnitelmat ja toteutuksen laatua valvoo Vahanen Oy. Harjoitusjäähallin korjausten toteutumista sekä tilojen käyttäjien hyvinvointiin liittyvää seurantaa tehdään kohteelle perustetun sisäilmatyöryhmän toimesta ja asiasta tiedotetaan korjaustöiden edetessä kevään 2021 aikana.

Korjaustoimet vaativat sovittelua tilojen käytössä, sillä tilat ovat käyttäjien aktiivisessa käytössä viikon jokaisena päivänä. Kaupunki tekee vuorojen uudelleen järjestelyjä ja etsii ratkaisuja peruuntuneille vuoroille tapauskohtaisesti käyttäjien kanssa yhteistyössä.

Harjoitusjäähallin jalkapallotila, kuntosali ja heittopaikka käyttöikänsä päässä

Harjoitusjäähallin yhteydessä Hipposhallin kellarikerroksessa sijaitsevat oheiset harjoitustilat eli jalkapallotila, kuntosali ja heittopaikka poistuvat käytöstä tammikuun 2021 loppuun mennessä. Tällä hetkellä Jyväskylän kaupunki ei pysty tarjoamaan korvaavia harjoittelutiloja suljettujen tilojen tilalle. Liikuntapalvelut käy läpi yhdessä seurojen kanssa eri vaihtoehtoja, joilla harjoittelutarpeisiin pyritään löytämään ratkaisuja.