Jyväskylässä kolmasluokkalaisilla on mahdollisuus hakea musiikkiluokkaopetukseen lukuvuodelle 2021-2022 ajalla 7.-21.1.2021. Kolmasluokkalaisten huoltajat ovat saaneet Wilma-viestin, jossa ohjeistetaan tarkemmin musiikkiluokalle hakemisesta, käytännön musiikkitestistä ja valinnan kriteereistä.

Lisätietoja: 
rehtori Tiina Saarenketo, Kypärämäen koulu, p. 014 266 4457  
Kasvun ja oppimisen palveluohjaus, p. 014 266 0180 
Kasvun ja oppimisen blogi: Tunnelmia musiikkiluokkaopetuksesta 

Jyväskylän normaalikoulun, Jyväskylän kristillisen koulun ja Jyväskylän steinerkoulun kolmasluokkalaisten huoltajat saavat hakuohjeet omalta koululta. Musikaalisuustestit järjestetään hakuajan päätyttyä Kypärämäen koululla. Huoltajat saavat tiedon lapsen henkilökohtaisesta testausajasta sähköpostilla tai tekstiviestinä. 

Tieto musiikkiluokalle valituista oppilaista ilmoitetaan Wilma-viestillä tai kirjeellä kotiin 2.2.2021. Kypärämäen koulun musiikkiluokan aloittamisen edellytyksenä on, että musikaalisuustestin on läpäissyt yli 15 oppilasta.  

Jyväskylän perusopetuksessa 4–6 musiikkiluokkaopetusta annetaan Kypärämäen koulussa. Musiikkiluokalla opiskellaan oman opetussuunnitelman mukaisesti. Musiikkia on neljä tuntia viikossa ja tunneilla opiskellaan tavoitteellisesti yhdessä soittaen ja laulaen. Muiden oppiaineiden opetuksessa edetään perusopetuksen yleisen opetussuunnitelman mukaisesti. Musiikkiluokkavalinta tehdään sitovasti vuosiluokille 4–6. Kuudesluokkalaisilta tiedustellaan syyslukukauden lopussa, jatkaako oppilas musiikkiluokalla opiskelua vuosiluokilla 7–9. Jyväskylän perusopetuksen 7–9 musiikkiluokat sijaitsevat Kilpisen yhtenäiskoulussa. 

Infovideo musiikkiluokalla opiskelusta ja konsertti livestriimattuna  

Perinteinen infotilaisuus musiikkiluokalla opiskelusta jää tänä vuonna valitettavasti väliin vallitsevan koronatilanteen takia. Kolmasluokkalaisille ja heidän huoltajilleen on laadittu infovideo musiikkiluokalle opiskelusta. Videolla musiikkiluokkien opettajat vastailevat musiikkiluokalla opiskelusta esitettyihin yleisimpiin kysymyksiin. Video löytyy Kypärämäen koulun nettisivuilta ja Jyväskylän musiikkiluokat YouTube-kanavalta

Musiikkiluokkien kaikille avoin konsertti on 21.1.2021 klo 10. Konsertti striimataan, joten konserttiin pääsee mukaan Kypärämäen koulun musiikkiluokkien –nettisivuilta löytyvästä linkistä. Konsertin tallenne on myöhemmin nähtävissä Jyväskylän musiikkiluokat YouTube-kanavalta.