Jyväskylän kaupungin vammaispalveluiden Kortepohjan toimintakeskuksessa on ilmennyt koronatartunta, minkä vuoksi toimintakeskus pidetään suljettuna 17.1. asti. Toimintakeskuksessa on työ- ja päivätoimintaa sekä asumisyksiköitä, joissa on yhteensä 17 asukaspaikkaa. Osoitteessa Tilustie 1 sijaitsevassa toimintakeskuksessa työskentelee yhteensä 44 työntekijää.

Lisätietoja: 

- Jyväskylän kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä, p. 050 522 0486
- vammaispalveluiden palvelupäällikkö Päivi Junnilainen, p. 040 533 5729     
- sosiaalipalveluiden palvelujohtaja Ulla Kuittu, p. 050 353 8310 

Toimintakeskuksessa järjestettävä työ- ja päivätoiminta keskeytetään ja järjestetään sulun aikana vaihtoehtoisilla tavoilla. Asumisyksiköiden vakituiset asukkaat asuvat sulunkin ajan yksiköissään, mutta asumisen lyhytaikaishoidon jaksot peruutetaan.

Kaupunki tiedottaa tilanteesta asiakkaille ja asiakkaiden läheisille. Asumisyksiköiden asukkaiden läheisistä kaikki on tavoitettu. Työ- ja päivätoiminnan asiakkaita sekä heidän läheisiään tavoitellaan parhaillaan.

Tartuntatilanteen selvittämiseksi toimintakeskuksen henkilökunnalle ja asukkaille tehdään koronatestit. Keskuksen sulkemisella suojellaan keskuksen asukkaita ja muita asiakkaita sekä henkilökuntaa tartunnalle altistumiselta. Keskuksessa on tähänkin saakka noudatettu koronaan liittyviä kaupungin turvaohjeita muun muassa turvaväleistä, hygieniasta ja maskien käytöstä. Terveydenhuollon viranomaiset seuraavat tartuntatautitilannetta ja antavat tarvittaessa lisätoimintaohjeita.