Lisätietoja

Lasten ja nuorten liikunta, liikunnanohjaaja Reeta Jääskeläinen
p. 014 266 7530, reeta.jaaskelainen[a]jyvaskyla.fi

Lasten ja nuorten uimaopetus, vastaava liikunnanohjaaja Eero Simonen
p. 014 266 4262, eero.simonen[a]jyvaskyla.fi

Jyväskylän kaupungin järjestämät lasten, perheiden ja nuorten liikuntaryhmät käynnistyvät maanantaista 11.1. alkaen. LiikuntaLaturin uimahalleissa järjestettävät kuntonyrkkeily, uinti- ja kuntosalivuorot, Kuokkalan Graniitin kuntosalivuoro ja LiikuntaVeturin perheryhmät alkavat vasta maanantaina 18.1. liikuntapaikkojen koronarajoitusten vuoksi.

LiikuntaVeturin 9–12-vuotiaiden lasten ryhmät alkavat maanantaina 11.1. Ryhmistä voimistelukouluun, cheertanssiin, futsaliin ja koripalloon on vielä vapaita paikkoja. Ryhmiin ilmoittaudutaan LiikuntaVeturin verkkosivujen kautta. LiikuntaVeturin perheryhmiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

LiikuntaLaturin maksuttomat vuorot ympäri kaupunkia alkavat maanantaina 11.1. LiikuntaLaturin ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua ja uusia harrastajia voi tulla mukaan koko kauden ajan. Nuorille on tarjolla mm. pehmomiekkailua, katutanssia, salibandyä, keilailua, kuntosalia ja uintia. Aiempaa kokemusta mistään liikuntalajista ei tarvitse olla. Ryhmissä päätavoitteena on liikunnan ilo.

Lapsille ja nuorille on tarjolla maksuttomat painonhallintaryhmät, jotka käynnistyvät viikolla 3. Ryhmät ovat tarkoitettu lapsille ja nuorille, jotka ovat ylipainoisia tai joilla painokäyrä on lähtenyt nousuun. Painonhallintaryhmien tavoitteena on auttaa lapsia ja nuoria saamaan innostusta liikunnallisempaan elämäntapaan ja liikkumaan jatkossa terveytensä nähden riittävästi. Ryhmissä kannustetaan arkiliikunnan lisäämiseen ja kokeillaan mahdollisimman monipuolisesti eri lajeja ja näin pyritään löytämään jokaiselle osallistujalle mieluinen tapa liikkua. Osallistuminen on maksutonta.

Erityistä tukea tarvitsevien lasten Hyppää ja Hymyile -lajikokeiluissa on kevään aikana vielä tarjolla karatea, pesäpalloa ja suunnistusta. Lajikokeiluihin ja painonhallintaryhmiin ilmoittaudutaan puhelimitse numeroon p. 014 266 4269.

Tutustu Lasten, nuorten ja perheiden liikuntatarjontaan.

Kevätkauden 2021 uimakoulut

Jyväskylän kaupunki järjestää uimakouluja lapsille ja nuorille vesiliikuntakeskus AaltoAlvarissa. Tarjolla on alkeis-, varhaistaito, alkeisjatko- sekä aikuinen ja lapsi -ryhmiä. Alla on listattuna ne ryhmät, joihin on vielä vapaita paikkoja keväälle 2021.

Keskiviikkoisin 20.1.–23.3.

klo 16.00 – 17.00                       Varhaistaitoryhmä / 3 paikkaa jäljellä

Ti 30.3.–25.5.

klo 17.15 – 18.15                       Aikuinen ja lapsi ryhmä / 4 paikkaa jäljellä

Ke 31.3.–26.5.

klo 16.00 – 17.00                       Alkeisryhmä / 1 paikka jäljellä
klo 17.15 – 18.15                       Varhaistaitoryhmä / 1 paikka jäljellä

Ilmoittautuminen uimakouluihin lasten ja nuorten uimaopetuksen verkkosivuilla. 

Maksutonta liikuntaneuvontaa lapsille ja nuorille

Lapsille ja nuorille, jotka liikkuvat terveytensä kannalta liian vähän, on tarjolla maksutonta liikuntaneuvontaa. Liikuntaneuvonnassa saa tukea liikunnan aloittamiseen. Mukaan on mahdollisuus tulla kouluterveydenhoitajan tai jonkin muun ammattihenkilön lähetteellä. Ajan voi varata myös itse tiistaisin 15–16 ja torstaisin 8–9 numerosta p. 014 266 4264. Tapaamiset järjestetään ainakin tällä hetkellä tietokoneella etäyhteyksin tai puhelimitse koronan vaikutusten vuoksi.

Tutustu liikuntaneuvontaan.