Jyväskylän kaupunki aloitti henkilöstönsä koronarokotukset tänään 4.1.2021. Ensimmäisessä vaiheessa rokotetaan kaupunginsairaalan osaston 4:n eli infektio-osaston henkilöstöä sekä terveysasemien infektiovastaanottojen henkilöstöä. Ensimmäisessä vaiheessa rokotteita voidaan antaa 100 työntekijälle. Rokotteiden toinen annos annetaan heille kolmen viikon kuluttua ensimmäisestä rokotteesta.

Lisätietoja:

Jyväskylän kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä, p. 050 522 0486

Rokotuksista on koostettu tietoa kaupungin verkkosivuille osoitteeseen https://www.jyvaskyla.fi/terveys/terveysasemat/rokotukset/koronavirusrok...

Rokote suojaa henkilöstöä, potilaita ja koko väestöä

Kaupunginsairaalassa työskentelevä vs. osastonylilääkäri Tiitus Laine oli kaupungin lääkäreistä ensimmäisten joukossa rokotusvuorossa.

– Lääkärinä näen, että minulla on potilaitani suojellakseni suuri velvollisuus ottaa rokote. Mielestäni myös muiden terveysalan ammattilaisten tulisi ottaa rokote vähintäänkin tästä samasta syystä, Tiitus Laine toteaa. 

– Terveysalan ammattilaisten kattava rokottaminen on tärkeää myös siksi, että voimme turvata henkilökunnan riittävyyden ja potilaiden hyvän hoidon myös epidemiatilanteen vielä mahdollisesti pahentuessakin. 

– Muiden kuntalaisten osalta näkisin hyvin tärkeänä sen, että ylipäänsä mahdollisimman moni ottaisi rokotteen. Rokotteen ottamalla suojelee toki itseään vakavalta taudilta, mutta vielä tärkeämpää on saavuttaa yhteiskunnan tasolla laumasuoja ja näin suojella etenkin kaikkein heikoimpia.

– Koronavuosi on ollut meille kaikille rankka kokemus. Epidemiasta ja rajoituksista ei nähdäkseni ole muuta ulospääsyä kuin se, että kaikki kynnelle kykenevät ottavat rokotteen, ja tätä kautta taudin leviäminen väestössä saadaan sammumaan, Tiitus Laine painottaa.