Jyväskyläläisessä ravintolassa Pub & Club Onnin asiakkaiden joukossa on joulukuussa todettu useampia koronatartuntoja. Viimeisin laaja altistuminen ravintolan tiloissa on tapahtunut 27.12.2020, jolloin ravintolan tiloissa on iltaa viettänyt koronapositiivinen asiakas.

Erityisesti 27.12.2020 ravintolassa asioineita, mutta myös muita joulukuussa ravintolassa asioineita pyydetään seuraamaan vointiaan ja hakeutumaan välittömästi koronatestiin, mikäli vähäisiäkin oireita ilmenee.

Terveydenhuollon jäljityshoitajat ovat käyneet ravintolan tiloissa ja vieneet sinne tietoa testeihin hakeutumisesta. Terveydenhuolto  on valmis tekemään myös testausta ravintolan tiloissa, mikäli se helpottaa asiakkaiden hakeutumista testiin.

- Terveydenhuolto kantaa tilanteesta erityistä huolta, sillä moni joulukuussa selvittämättä jäänyt koronatartunta vaikuttaa tavalla tai toisella kietoutuvan ravintolan ympärille. Haluammekin nyt kannustaa ravintolassa asioineita hakeutumaan testiin, jotta tartuntaketjut saadaan tältä osin kuntoon, ylilääkäri Johanna Tuukkanen tiivistää.

Ohjeet koronatesteihin hakeutumisesta

Koronan oirearvion voi tehdä Omaolo-palvelussa. Palvelun kautta voi myös varata suoraan ajan näytteenottoon. Palvelu löytyy osoitteesta www.omaolo.fi. Puhelimella ajan näytteenottoon voi varata numerosta 014 266 0133 (ma-pe klo 8-16, la-su klo 9-15). 

Näytteenottopiste sijaitsee Killerin hevosurheilukeskuksen ravikatsomorakennuksessa osoitteessa Vesangantie 24. Paikalle ajetaan Vesangantien ja Raviraitin risteyksestä, josta löytyy opastus perille. Näytteitä otetaan arkisin kello 8–20 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä kello 8–15. 

Jos henkilö ei pääse kulkemaan Killerille, tulee aika varata puhelimella numerosta 014 266 0133, jolloin näytteenottoon voidaan ohjata myös muille eri puolella kaupunkia toimiville sopimuskumppaneille.  

Lisätietoja: Jyväskylän kaupungin ylilääkäri Johanna Tuukkanen, p. 050 572 4205
 

Asiasanat: