Lasten ja nuorten harrastustoimintaa jatketaan normaalisti muiden turvallisuussuositusten turvin.

Lisätietoja

Liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal
p. 014 266 4308, anna-leena.sahindal[a]jyvaskyla.fi

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto antoi torstaina 17.12. määräyksen, että sisä- ja ulkotiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien osallistujamäärä tulee Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella rajata 22.12. alkaen 10 henkilöön. Määräys on voimassa 17.1.2021 asti. Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä kävi perjantaina 18.12. kokouksessaan läpi määräyksen vaikutukset kaupungin toimintaan.

Koronaviruksen vaikutukset harrastustoimintaan ja liikuntaan 22.12.–17.1.21 välisenä aikana:

 • Yleisöluisteluvuorot kaikilta ulkotekojääradoilta perutaan 22.12.–17.1.21.
   
 • Yleisöltä suljettu harrastus- ja harjoittelutoiminta ulkojäillä jatkuu kaupungin harrastustoimintaa koskevien suositusten mukaisesti.
   
 • Uimahallit AaltoAlvari ja Wellamo ovat suljettuina yleisöltä 17.1.2021 asti
   
 • Uimahallien kassat ovat auki joululahjaostoksia varten rajoitetuin aukioloajoin joulukuussa. Katso kassojen aukioloajat uimahallien sivuilta www.jyvaskyla.fi/liikunta/liikuntapaikat/uimahallit 
   
 • AaltoAlvarissa ja Wellamossa alle 18-vuotiaiden harrastustoiminta ja kilpaurheilijoiden harrastaminen jatkuvat kaupungin sisäliikuntaa koskevien suositusten mukaisesti.
   
 • Kaupungin omat kuntosalit on suljettu 17.1.21 asti.
   
 • Kaupungin omat ohjatut liikuntaryhmät ovat keskeytetty 17.1.21 asti
   
 • Kaupungin omissa sisätiloissa yli 18-vuotiaiden vuorot tullaan perumaan 17.1. asti (jos vuorosi on peruttu virheellisesti, ota yhteyttä liikuntapalvelujen varausyksikköön).
   
 • Kaikki sisätiloissa tapahtuva yli 18-vuotiaiden ryhmäliikunta suositellaan keskeytettäväksi Jyväskylässä 17.1.2021 asti
 • Yli 18-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajien harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta suositellaan keskeytettäväksi sisätiloissa 17.1. asti, pois lukien maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoiminta. Rajoitus ei koske kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.
   
 • Kaupungin omistamissa liikuntatiloissa ja ulkotiloissa järjestettävissä ottelu- ja kisatapahtumissa yleisön osallistuminen kielletään kokonaan. Yleisöiltä suljetuissa ottelu- ja kisatapahtumissa urheilijoiden ja välttämättömien toimihenkilöiden osallistujamäärä voi kuitenkin olla yli 10 henkilöä, sillä suljettua tilaisuutta ei katsota enää yleisötilaisuudeksi.
   
 • Harrastusten osalta kaupunki suosittelee, että joukkuelajeissa pelimatkat kulloinkin leviämisvaiheessa oleville alueille perutaan toistaiseksi.
   
 • Lasten ja nuorten harrastustoimintaa jatketaan normaalisti muiden turvallisuussuositusten turvin

Näiden lisäksi Jyväskylän kaupungin maskisuositus on voimassa toistaiseksi. Maskia suositellaan käytettävän julkisissa sisä- ja ulkotiloissa sekä yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää.

Kaupungin ohjatut liikuntaryhmät käynnistyvät maanantaina 18.1. Ilmoittautuminen ryhmiin on käynnissä ja onnistuu sivulla Liikuntaryhmiin ilmoittautuminen

Katso kaikki koronaviruksen vaikutukset harrastamiseen, liikuntaan ja Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluihin sivulta Koronaviruksen vaikutukset liikuntapalveluihin

Asiasanat: