Huhtasuon yhtenäiskoulun 37 oppilasta on määrätty tänään karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Karanteeniin määrättyjen oppilaiden huoltajiin on otettu yhteyttä ja annettu heille ohjeet karanteenista.

Lisätietoja:

- tartuntatautivastuulääkäri Ilkka Käsmä, p. 050 522 0486
- perusopetuksen palvelujohtaja Sami Lahti, p. 014 266 4985 

Altistumiset ovat tapahtuneet 14.–15.12. Kaikki mahdollisesti altistuneet oppilaat ohjataan koronatestiin. Karanteeni kestää kymmenen päivää. Jyväskylän kaupungin perusopetuksen koulujen syyslukukausi päättyi tänään eivätkä karanteeniin määrätyt oppilaat osallistuneet viimeiseen koulupäivään. He aloittavat kevätlukukauden normaalisti 7.1.

Karanteeni koskee vain niitä oppilaita, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua virukselle. Terveydenhuolto antaa ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, karanteeni on kymmenen päivää. 

Henkilökuntaa ei määrätty karanteeniin, sillä he ovat käyttäneet kaupungin voimassa olevan ohjeistuksen mukaisesti suojamaskia tai visiiriä.

Karanteeni on varotoimenpide, jolla estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen 

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.   

Jyväskylän kaupungin koronakaranteeniohje on verkossa osoitteessa https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/karanteeni. Ohje löytyy sivulta myös käännettynä usealle kielelle, muun muassa englanniksi, venäjäksi, persiaksi, kurdin soraniksi, somaliksi, arabiaksi, kinyarwandaksi ja swahiliksi.  

Jyväskylän kaupungin koronasivu: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona.

Coronavirus information in other languages: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/muutkielet.