Jyväskylän taidemuseon Matkalla maan keskipisteeseen -näyttelyssä on turvallista vierailla lomakautena. Näyttelyn taiteilijat esitellään myös näyttelyn sivustolla, joten voit tutustua joka viides vuosi järjestettävään nykytaiteen katselmukseen myös kotisohvaltasi. Taidemuseon verkkosivujen kautta tarjottavat maksuttomat työpajat ja pakopeli tarjoavat tekemistä myös kotona.

Jyväskylän taidemuseo
Kauppakatu 23
Pääsymaksu 8 € / 6 € / 4 €
Vapaa pääsy perjantaisin sekä alle 24-vuotiaille
Avoinna ti-su 11-18

Taidemuseon juhlapyhien aukioloissa on joitakin poikkeuksia:
23.12. Jouluaaton aatto, keskiviikko 11-16
24.12. Jouluaatto, torstai suljettu
25.12. Joulupäivä, perjantai suljettu
26.12. Tapaninpäivä, lauantai suljettu   
31.12.  Uudenvuodenaatto, torstai 11-16

Pakopelissä voi ratkaista taidearvoituksia

Matkalla maan keskipisteeseen -näyttelysivusto tarjoaa virtuaalisen pakopelin, jossa pelaaja auttaa kissa Leonardo da Vinskiä pakenemaan nykytaidenäyttelystä. Pelissä vanhan linnan huoneisiin on piilotettu seitsemän jalokiveä. Kun jalokiveä klikkaa, saa esiin taideteoksen. Pelissä on etsittävä vastauksia kiperiin taidekysymyksiin, jotta tie vapauteen avautuu. Peli sopii kaikenikäisille ratkaistavaksi, perheen pienimpien seurana on hyvä olla lukutaitoisia pelaajia. Pelissä olevat taiteilijat on valittu kolmesta eri Matkalla maan keskipisteeseen -näyttelystä Keuruun museosta, Jyväskylän taidemuseosta ja Saarijärven museosta. Mukana ovat Ilkka Virtanen, Maija Ojanen, Anni Puolakka, Anna Binta Diallo, Jussi Heikkilä, Jukka Silokunnas ja Jaakko Valo.

Näyttelysivustolta löytyy muitakin kivoja tehtäviä ja pohdittavaa näyttelykäynnin oheen. 
Pakopelin löydät näyttelysivustolta: https://matkallamaankeskipisteeseen.fi/peda/
 

Verkkotyöpajat sopivat kaikenikäisille

Joululomalla on aikaa kokeilla kuvataiteen eri tekniikoita. Taidemuseon avoimet työpajat toteutettiin keväällä ja syksyllä Facebook-livenä ja tallennetut videot löytyvät taidemuseon verkkosivuilta. Työpajoissa kuvataiteilija, nuoriso-ohjaaja Heli Vatanen ohjaa kokeilemaan maalauksen, piirtämisen ja grafiikan menetelmiä, joita on helppo kokeilla myös kotona, esimerkiksi lasten kanssa. Verkkotyöpajat sopivat kaiken ikäisille ja niiden toteuttaminen kotona ei vaadi aiempaa osaamista. Voit aloittaa katselemalla videoita ja tarkistaa mitä välineitä kotoa löytyy. Hyvälaatuisella piirustuspaperilla, vesiväreillä, erilaisilla siveltimillä ja lyijykynillä, alustalla ja maalarinteipillä pääset hyvin alkuun.

Työpajojen videot on tallennettu taidemuseon verkkosivuille: https://www.jyvaskyla.fi/taidemuseo/nayttelyt-ja-tapahtumat/verkkonayttelyt