Korpilahden yhtenäiskoululta on määrätty 41 ja samoin Mankolan yhtenäiskoululta 41 henkilöä karanteeniin tänään mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Karanteeni kestää 10 päivää.

Mahdollinen korona-altistuminen on tapahtunut Korpilahden yhtenäiskoulussa torstaina 10. tai perjantaina 11.12. ja Mankolan yhtenäiskoululla 14.12. Karanteeniin määrätyt oppilaat lähetettiin tänään kotiin koululta ja koulu on lähettänyt kaikkien karanteeniin määrättävien koteihin ennakkoviestin Wilmalla. Terveydenhuolto on ollut tänään puhelimitse yhteydessä kaikkiin karanteeniin määrättyihin ja antaa tarkemmat ohjeet karanteenista. Karanteeni kestää kymmenen päivää altistumisesta. Kaikki mahdollisesti altistuneet ohjataan koronatestiin.
 
Karanteeni koskee vain niitä henkilöitä, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua virukselle. Terveydenhuolto antaa ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, karanteeni on kymmenen päivää. 
 
Muutoin koulujen toiminta jatkuu normaalisti. Muut kuin karanteeniin määrättävät oppilaat voivat tulla terveenä kouluun lukukauden viimeisenä päivänä huomenna. 
Karanteeni on varotoimenpide, jolla estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen 
Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.   
Jyväskylän kaupungin koronakaranteeniohje on verkossa osoitteessa: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/karanteeni
Ohje löytyy sivulta myös käännettynä usealle kielelle, mm. englanniksi, venäjäksi, persiaksi, kurdin soraniksi, somaliksi, arabiaksi, kinyarwandaksi ja swahiliksi.  
  
Jyväskylän kaupungin koronasivu: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona.
Coronavirus information in other languages: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/muutkielet.     
  
Lisätietoja:  
- perusopetuksen palvelujohtaja Sami Lahti, p. 014 266 4985
- perusopetuksen palvelujohtaja Tuija Rasinen, p. 014 2664984

Kaupunginosa: