Jyväskylän koulutusylpeys ja -erikoisuus EduFutura Jyväskylän vuosi 2020 on ollut suurten tekojen ja onnistumisten vuosi. Osoituksena tästä on yli 150 ristiinopiskelun mahdollistavaa opintojaksoa ja yli 300 ristiinopiskeluun ilmoittautunutta opiskelijaa.

Mikä ihmeen EduFutura?

EduFutura on Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston koulutuksen, tutkimuksen ja kehittämisen yhteisö. EduFutura-yhteisön jäsenet kehittävät yhdessä tulevaisuuden oppimisratkaisuja ja luovat opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun.

EduFuturan blogikirjoitus aiheesta

EduFuturan opintotarjotin

EduFuturaa on rakennettu systemaattisesti laajassa yhteistyössä Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston voimin, ja tämä työ on synnyttänyt tuloksia.

Ristiinopiskelun opintotarjotin avattiin keväällä

EduFuturan verkkosivuille avattiin keväällä ristiinopiskelun opintotarjotin, jossa on tarjolla yli 150 ristiinopiskelun oppilaitosten välillä mahdollistavaa opintojaksoa. Syyslukukauden aikana EduFutura-ristiinopiskeluun on ilmoittautunut yli 300 Gradia-lukioiden, Gradian ammatillisen koulutuksen, Norssin lukion sekä JAMKin ja JYU:n opiskelijaa.

Opintotarjotinta on kehitetty ja uudistettu useasti toukokuisen avaamisen jälkeen. Opiskelijat osallistuivat opintotarjottimen palvelumuotoiluun ja ovat testanneet sen käytettävyyttä.

Tarjontaa moneen tarpeeseen

Tällä hetkellä EduFuturassa on tarjolla yli 150 erilaista opintojaksoa. Opiskelemaan pääsee aina tekniikasta ja ICT:stä taiteeseen asti.

Toisen asteen opiskelijoista lukiolaisille on eniten tarjolla liiketalouteen liittyviä opintojaksoja, ammattiin opiskeleville puolestaan eniten jaksoja on tarjolla liikuntaan ja hyvinvointiin liittyvissä kokonaisuuksissa. Kolmannen asteen opiskelijoista ammattikorkeakouluopiskelijoille opintojaksoja on eniten tarjolla hyvinvoinnin ja yrittäjyyden aloilla, kun taas yliopistossa opiskeleville opintotarjotin tarjoaa huomattavan määrän kursseja terveyden, kulttuurin sekä liiketalouden parissa.

Kysytyimpien kurssien lisäksi opintotarjottimella on myös erityisempää mielenkiintoa omaaville opiskelijoille esimerkiksi kvanttimekaniikkaa ja suhteellisuusteoriaa käsittelevä kurssi, tai vaikkapa kestävän kehityksen ruokavalintoihin tai algoritmiseen ajattelutapaan liittyviä kokonaisuuksia.

Kohti ensi vuotta innostunein tunnelmin

Ensi vuoteen EduFuturassa lähdetään innolla. Kehittäminen jatkuu ja uusia avauksia tullaan näkemään esimerkiksi siinä, kuinka korkeakouluopiskelijat voivat hyödyntää Gradian ammatillisten opintojen tarjontaa.