Keski-Palokan koulun palkinnon arvo on 4000 euroa ja palkinto käytetään oppilaiden tai koko kouluyhteisön liikkumisen edistämiseen kouluympäristössä.

Keski-Palokan koululle on myönnetty valtakunnallinen Vuoden Liikkuva koulu 2020 –palkinto. Tunnustukset julkistettiin tänään Opetushallituksen ja Opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämässä palkitsemistilaisuudessa. 
  
-Tämä on upea huomionosoitus erityisesti kaikille koulumme aikuisille ja lapsille, jotka ovat sitkeästi tehneet töitä aktiivisen koulupäivän eteen. Palkintorahalla tehtävistä asioista keskustellaan alkuvuodesta yhdessä oppilaskunnan ja koulun aikuisten kesken, iloitsee rehtori Esa Jaakkola.   

 Keski-Palokan koulussa Liikkuva koulu –toimintaan on sitoutunut koko kouluyhteisö ja toiminnassa huomioidaan erilaiset oppilaat ja eritasoiset liikkujat. Liikunnallinen kerhotoiminta ja toiminnallinen opetus sekä välituntitoiminta, turnaukset, kisailut ja kampanjat ovat iso osa Keski-Palokan koulun Liikkuva koulu –toimintaa. Myös koulupäivän rakenteita ja koulun tiloja on muokattu liikkumiseen kannustaviksi. Keski-Palokan koulussa koulupäivän liikunnallistaminen ei ole erillistoimenpide, vaan tuotu osaksi 550 oppilaan koulun arkea.  
  
Keski-Palokan koulun lisäksi Vuoden Liikkuva koulu 2020 –palkinnon sai Länsinummen koulu Pietarsaaresta. Etäyhteydellä järjestetyssä tilaisuudessa jaettiin Liikkuva varhaiskasvatus, Liikkuva koulu ja Liikkuva opiskelu -palkintojen lisäksi Liikunnan yhdenvertaisuuspalkinnot.  
  

Keski-Palokan koulussa Liikkuva koulu –toiminta on koko koulun yhteinen juttu    

Valtakunnallisen Liikkuva koulu -ohjelman tavoitteena on lisätä aktiivisuutta ja viihtyisyyttä koulupäiviin. Koulut suunnittelevat ja toteuttavat liikkuvampaa koulupäivää kukin omalla tavallaan. Keski-Palokan koulussa aktiiviseen elämäntapaan motivoivaa toimintaa tarjotaan kaikille oppilaille liikunta-aktiivisuuden ja ikätason mukaan. Koulupäivän jälkeen tarjolla on ohjattuja liikuntakerhoja.   
  
Oppilaat osallistuvat toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Jokaisesta luokasta on edustaja liikkuvassa oppilaskunnassa, jossa sovitaan käytännöistä ja esimerkiksi välitunneille hankittavista uusista välineistä.    
  
-Liikkuvaksit eli oppilaista koulutetut vapaaehtoiset hoitavat muun muassa KAMU-parkkia, mistä voi lainata liikuntavälineitä välitunneille. Vuosittaisia tapahtumia taas ovat erilaiset turnaukset ja luokkien väliset kisailut, kuten välkkämaratonit. Näissäkin liikkuvaksien panos on ensiarvoisen tärkeä, kertoo luokanopettaja Samuli Pentinniemi.   
  
Yhdessä koulun aikuisten ja vanhempainyhdistyksen kanssa on myös rakentunut frisbeegolfrata koulun pihaan. Seuraavaksi suunnitteilla on Pump Track -pyöräradan rakentaminen koulun välituntialueelle.   
  
Lisätietoja:  
rehtori Esa Jaakkola, Keski-Palokan koulu, puh. 014 266 4538  
viestintäpäällikkö Noora Moilanen, Liikkuva koulu –ohjelma, puh. 029 5331 539  
Liikkuva koulu –palkitut 2020