Jyväskylän kaupungin joukkorahoituskokeilu jatkuu vuoden 2021 alussa. Uudesta kampanjasta on tulossa infotilaisuus helmikuussa. Tarkemmat kampanjan päivämäärät julkistetaan vuoden alussa.

Lisätietoja:

kulttuuripäällikkö Mari Aholainen, mari.aholainen(at)jyvaskyla.fi, p. 014 266 4040

Jyväskylän Fifty-sixty -joukkorahoituskokeilun kampanjointiaika on tällä erää päättynyt. – Kaupunki lähti viime syksynä kokeilemaan yhdessä kaupunkilaisten kanssa uutta osallistuvan rahoituksen mallia. Ensimmäisen joukkorahoituskokeilun infotilaisuus keräsi kuulolle yli kuusikymmentä kiinnostunutta kaupunkilaista ja Mesenaatti.me-yhteisörahoituspalvelun Jyväskylä-alustalle muodostui useita joukkorahoituskampanjoita, joista kahteen kaupunki lähti mukaan rahoittajaksi, osallisuuskoordinaattori Hanna Tenhunen kertoo viime syksyn kokeilusta.

Molemmat kaupungin tukemat hankkeet saavuttivat minimitavoitteensa ja ne tullaan toteuttamaan kevään 2021 aikana. Taiteilijakollektiivi Ihme Kultti järjestää toukokuussa viikon mittaisen kaikille avoimen ja maksuttoman työpajojen ja pientapahtumien sarjan ja Suomen Tietokonemuseo tuo Tietotekniikan historiaa -näyttelyn virtuaalisesti nettiin kaikkien katseltavaksi. 

Joukkorahoituskokeilusta tulossa uusi kierros alkuvuodesta

Jyväskylän kaupungin joukkorahoituskokeilu jatkuu vuoden 2021 alussa. Toiselle kokeilukierrokselle lähdetään päivitetyin reunaehdoin. – Tässä suunnittelussa on tehty yhteistyötä Tampereen ja Tuusulan kanssa, sillä näissä kaupungeissa joukkorahoituksesta on jo useamman vuoden kokemus. Myös syksyllä mukana olleilta jyväskyläläisiltä kampanjantekijöiltä on saatu arvokkaita vinkkejä joukkorahoituskokeilun toteuttamistapoihin, iloitsee Tenhunen uudistuneesta toimintamallista.

Joukkorahoituskokeilussa yhteisölliset, kaupunkia elävöittävät hankkeet voivat saada Jyväskylän kaupungin mukaan yhdeksi rahoittajakseen. Näin kampanja on mahdollista toteuttaa hybridimallilla, jossa osan tarvittavasta rahasta kampanjantekijät keräävät joukkorahoituksella ja osan maksaa kaupunki. Tavoitteena on mahdollistaa osallisuutta lisääviä, kaupunkia elävöittäviä tempauksia, tapahtumia ja toimintaa.

Vuoden 2021 kampanjasta on tulossa infotilaisuus helmikuussa. Tarkemmat kampanjan päivämäärät julkistetaan vuoden alussa.

Lisätietoa ja ohjeita joukkorahoituskampanjasta löytyy seuraavista linkeistä:

Fifty-sixty -joukkorahoituskokeilu Jyväskylän kaupungin Osallistu ja vaikuta -sivuilla   

Mesenaatti.me  

Facebook-ryhmä kampanjantekijöille