Jyväskylässä Rautpohjankadun ja Keskussairaalantien risteykseen rakennetaan alikulkukäytävä jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

Työt alikulun kohdalla ovat nyt siinä vaiheessa, että jalankulkijat ja pyöräilijät pääsevät Rautpohjankadulta suoraan Keskussairaalantielle torstaista 17.12. alkaen. Väliaikainen kulkutie tulee alikulun tukimuurin taakse. 

Keskussairaalantiellä on voimassa rakentamisen alusta alkaen käytössä olleet työnaikaiset suojateiden paikat ja Kukkumäen puolella sijaitsevat kulkureitit. Nyt tehtävän liikennejärjestelyn myötä Keskussairaalantieltä Rautpohjankadulle pääsee sekä alikulun että Köyhälammen kohdalta Monitoimitalon läheisyydessä olevan pysäköintialueen kautta. Pysäköintialueella työnaikaista kulkureittiä muutetaan hieman turvallisuussyistä. 

Rautpohjankadulla sijaitseva Valimo 11 -bussipysäkki on edelleen poissa käytöstä.

Talvi haastaa rakentajaa ja kulkijoita

Suotuisten loppuvuoden säiden ansiosta rakennustyöt ovat edenneet joutuisasti, sillä valmiusasteessa on jo ylitetty puolenvälin rajapyykki. Toisen paikalle valettavan tukimuurin rakennustyöt päästään aloittamaan lähiaikoina.

”Talviaikana rakentaminen on haastavaa. Töitä tehdään sääolosuhteiden mukaan”, kertoo työmaapäällikkö Juhani Jalkanen Savon Kuljetus Oy:stä.

”Talvikauden työnaikaiset kulkureitit ovat haasteellisia myös jalan ja pyörällä kulkeville”, sanoo rakennuttajainsinööri Erja Mutanen Jyväskylän kaupungilta. 

”Tarkkaavaisuus ja erityinen varovaisuus liikenteessä on tärkeää. Valitettavasti tässä kohteessa rakentaminen pääsi käyntiin odotettua myöhemmin”, Mutanen lisää.

Keväälle ja alkukesälle jää vielä tehtävää, sillä katu- ja väylärakenteet sekä valaistus ja liikennevalot rakennetaan valmiiksi sulan maan aikaan. 

Katurakentamisen yhteydessä Alva Yhtiöt Oy uusii vesijohtoverkostoa. Pääurakoitsija on Savon Kuljetus Oy.