Puistokadun päiväkotikoulun 60 oppilasta asetetaan karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Altistumiset ovat tapahtuneet maanantaina 7. tai tiistaina 8.12.

Karanteeni kestää kymmenen päivää ja lapset voivat palata terveenä kouluun karanteenin jälkeen perjantaina 18.12. tai lukuvuoden viimeisenä päivänä 19.12.
 
Koululta on lähetetty kaikille karanteeniin määrättäville ennakkoviesti Wilmalla. Terveydenhuolto on puhelimitse yhteydessä kaikkiin karanteeniin määrättyjen huoltajiin viimeistään huomisen aikana ja antaa tarkemmat ohjeet karanteenista. 
 
Kaikki mahdollisesti altistuneet oppilaat ohjataan koronatestiin. Karanteenissa olevien opetus jatkuu etäopetuksena ja koulu lähettää heille ohjeet etäopetusjärjestelyistä.
 
Karanteeni koskee vain niitä oppilaita, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua virukselle. Terveydenhuolto antaa ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, karanteeni on kymmenen päivää. 
 
Muutoin Puistokadun päiväkotikoulun toiminta jatkuu normaalisti. Muut kuin karanteeniin määrättävät oppilaat ja lapset voivat tulla terveenä kouluun ja päiväkotiin maanantaina. Henkilökuntaa ei määrätty karanteeniin, sillä he ovat käyttäneet kaupungin voimassa olevan ohjeistuksen mukaisesti suojamaskia tai visiiriä.
Karanteeni on varotoimenpide, jolla estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen 
Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.   
 
Jyväskylän kaupungin koronakaranteeniohje on verkossa osoitteessa: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/karanteeni
Ohje löytyy sivulta myös käännettynä usealle kielelle, mm. englanniksi, venäjäksi, persiaksi, kurdin soraniksi, somaliksi, arabiaksi, kinyarwandaksi ja swahiliksi.  
  
Jyväskylän kaupungin koronasivu: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona.
Coronavirus information in other languages: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/muutkielet.     
  
Lisätietoja:  
Jyväskylän kaupunki, 
- perusopetuksen palvelujohtaja Tuija Rasinen, p. 014 2664984
 

Kaupunginosa: