Näin joulun aikaan mielessä pyörii monta muistettavaa läheistä, tuttua ja sukulaista. Myös me kaupungin tonttupajalalla mietimme, kuinka voisimme muistaa meille niin tärkeää joukkoa: paikallisia yrittäjiä ja keskustan toimijoita. Poikkeuksellisen vuoden päätteeksi halusimme tehdä konkreettisen teon ja yllättää paikalliset putiikit kampanjalla, jonka keskiössä on nimenomaan keskustan liikkeet ja palvelut.

Lisätiedot:
Pirkko Flinkman
keskustan kehittämisen projektipäällikkö, Business Jyväskylä, Jyväskylän kaupunki
p. 050 568 7846, pirkko.flinkman[at]jyvaskyla.fi

Lähdimme Business Jyväskylän ja Jyväskylän keskustan kehittämishankkeen toimesta tukemaan Jyväskylän Elävä Kaupunkikeskusta ry:n Paketoi paikallista -kampanjaa, jotta saamme mainion viestin kaupunkilaisten kuuluviin, ja sitä kautta innostettua ihmisiä ostamaan joululahjat läheltä.

Niin pienin muistaminen kuin suurinkin paketti on täynnä merkityksellisyyttä, joka ylettyy aina lahjan saajasta puotien pitäjiin ja palveluiden tarjoajiin – eli paikkoihin, joista päätät hankkia lahjat. Kun ostat joulukukan naapurin kukkakaupasta, lahjan sisällön paikallisesta puodista ja paketointitarpeet keskustan käsityöliikkeestä, teet valintoja, joilla on merkitystä ja levität joulun hyvää mieltä myös palveluiden tarjoajille. 

– Tänä vuonna haluamme erityisesti kiinnittää huomiota siihen, että joululahjaostosten ostaminen paikallisista liikkeistä tai niiden verkkokaupoista vaikuttaa merkittävästi erikoisliikkeidemme vuosimyyntiin. Ajatuksena on muistutella jyväskyläläisiä hyvistä palveluntarjoajistamme ja paikallisesti valmistetuista tuotteista, joita hankkimalla voi tehdä samalla kestäviä ja eettisiä valintoja. Sanoisin myös, että liikkeissämme korona-ajan riskit on huomioitu viisaasti ja ostoksilla käyminen on turvallista, kommentoi keskustan kehittämisen projektipäällikkö Pirkko Flinkman.

Yhteismarkkinoinnilla elinvoimaisuutta keskustaan

Paketoi paikallista -kampanjalla haluamme kannustaa ostamaan joululahjat läheltä – Jyväskylän keskustasta. Suosimalla pieniä putiikkeja ja paikallisia palveluita vaikutat suoraan keskustan elinvoimaisuuteen ja tuot joulumieltä omien läheistesi lisäksi myös alueen yrittäjille. Näiden valintojen merkitys korostuu erityisesti näinä poikkeuksellisina aikoina. Kaupunkilaisten iloksi kävelykadulle on tuotu myös iso joulupaketti, jonka edessä voi vaikka kuvata itsensä ja osallistua lahjakortin arvontaan. Paketti sijaitsee Kauppakadulla Forumin edustalla.

– Halusimme lähteä tukemaan Paketoi paikallista -kampanjaa, jotta saisimme lisää näkyvyyttä paikallisille palvelualan yrityksille ja asiakkaita suuntaamaan jouluostoksille keskustaan. Meillä on aiempia hyviä kokemuksia yhteismarkkinoinnista yritysten kanssa. Vuosi sitten teimme tuloksellisen rekrytointikampanjan alueen ICT-yritysten kanssa ja tänä vuonna olemme satsanneet Kankaan alueen markkinointiin yhdessä siellä operoivien rakennusliikkeiden kanssa. Näemme, että yhteismarkkinointi on tulevaisuuden tapa tehdä aluemarkkinointia, kertoo elinkeino- ja markkinointipäällikkö Suvi Vuojolainen Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö Business Jyväskylästä.

Tutustu kampanjaan:
https://jyvaskylansydamessa.fi/paketoi-paikallista/paketoi-paikallista-kampanja/

Lisätiedot:
Pirkko Flinkman, keskustan kehittämisen projektipäällikkö, Business Jyväskylä, Jyväskylän kaupunki p. 050 568 7846, pirkko.flinkman[at]jyvaskyla.fi
Suvi Vuojolainen, elinkeino- ja markkinointipäällikkö, Business Jyväskylä, Jyväskylän kaupunki, p. 050 311 8820, suvi.vuojolainen[at]jyvaskyla.fi