Löytyisikö sinulta aikaa lapselle? Uusia tukiperheitä haetaan ja seuraava valmennus käynnistyy tammikuussa.

Keski-Suomeen tarvitaan uusia perheitä tukiperheiksi lapsille. Seuraava valmennus käynnistyy tammikuussa 2021. 

Tukiperhe on tavallinen perhe, joka tarjoaa lapselle tavallista ja turvallista perhe-elämää keskimäärin yhden viikonlopun kuukaudessa.
–Lapsen kanssa voi esimerkiksi leikkiä, pelata, leipoa, ulkoilla – tehdä yhdessä ihan tavallisia arjen mukavia asioita, selvittää sosiaalityöntekijä Jenna Rahikainen Keski-Suomen sijaishuoltoyksiköstä.

Tukiperheen vanhempia ovat noin 25–65-vuotiaat henkilöt, joilla on vakaa elämäntilanne. – Tukiperhe voi olla kahden vanhemman lapsiperhe, yksinhuoltajaperhe, lapseton pariskunta, jo aikuiseksi omat lapsensa kasvattanut "varamummola" tai yksinasuva aikuinen, kertoo sosiaalityöntekijä Jenna Rahikainen.

Useimmiten tukiperhettä kaipaavat 3–12-vuotiaat lapset. Lapselle etsitään tukiperheitä silloin, kun lapsen vanhemmilla on haasteita, voimavarat ovat vähissä ja luonnolliset tukiverkostot ovat vähäiset.

Valmennus järjestetään etäyhteyksin

Kaikki tukiperheet valmennetaan tehtäväänsä. Valmennus kestää 12 tuntia ja se toteutetaan kahtena lauantaina nyt ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan etäyhteyksin. Näin kaikki halukkaat mahtuvat mukaan valmennukseen. 

Tukiperheeksi hakeutuminen ei sido vielä mihinkään. Tukiperhetoiminta on tukiperheelle vapaaehtoistyötä, mutta siitä maksetaan pieni palkkio sekä kulukorvausta.

Kiinnostuitko – ota yhteyttä joulukuun aikana Keski-Suomen Sijaishuoltoyksikköön: p. 014 266 8718 

www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/perheet/lastensuojelu/sijais-ja-tukiperheet/tukiperhetoiminta 

Lisätietoja:
sosiaalityöntekijä Jenna Rahikainen, p. 014 266 8718, Keski-Suomen Sijaishuoltoyksikkö