Lisätiedot

Webinaarit ja hanke:
Tiina Järvelin, yritysneuvoja, kansainvälistymispalvelut, Business Jyväskylä, Jyväskylän kaupunki, p. 050 308 2800, tiina.jarvelin[at]jyvaskyla.fi

Yritysklinikat:
Piija Äijänen, yritysneuvoja, yritysklinikat ja arvoverkostot, Business Jyväskylä, Jyväskylän kaupunki, p. p. 040 573 2066, piija.aijanen[at]jyvaskyla.fi

Business Jyväskylä järjestää joulukuussa ja ensi kevään ajan maksuttomia webinaareja, joilla tuetaan keskisuomalaisia mikro- ja pk-yrittäjiä koronavaiheen yli. Eri asiantuntijoiden vetämien webinaarien teemat liittyvät muun muassa uusien asiakkaiden löytämiseen ja yrityksen talouden hallintaan. Ensimmäinen webinaari järjestetään 16.12. ja sen aiheena on yrittäjän jaksaminen poikkeustilanteen yli.

Yrittäjä, torju taisteluväsymys asiantuntijan vinkein

Koronavuosi on ollut monelle yrittäjälle erittäin raskas niin taloudellisesti kuin henkisestikin. Ensimmäisessä webinaarissa (16.12.) keskitytään yrittäjien henkisen hyvinvoinnin tukemiseen vinkkien ja keskustelun muodossa. Pohdimme yhdessä webinaarin vetäjän Pekka Krookin kanssa tulevaisuutta myös yrityksen talouden näkökulmasta.

– Itsensä johtaminen läpi poikkeusolojen vaatii tahtoa ja vahvaa itsetuntoa. Koska taisteluväsymys iskee väistämättä jossain vaiheessa, kannattaa ottaa pieni tilannetsekki oman jaksamisen ja tulevaisuuden osalta esimerkiksi tämän webinaarin muodossa. Oman tilanteen arviointi on usein helpompaa asiantuntijan tuella, Krook kannustaa.

– Mukaan voi tulla vaikka vain hetkeksi, jos puolitoista tuntia on liian pitkä tähän hetkeen.

Krook on yritysvalmentaja ja yrittäjä, jolla on omakohtaista kokemusta siitä, miten vastoinkäymisistä voi nousta jaloilleen. Hän muistuttaa, että aina ei tarvitse jaksaa – yrittäjyyden tilalle voi ottaa uuden suunnan elämäänsä.

– Uusien ovien avaaminen vaatii kuitenkin uskallusta ja sparrailua. Jokainen tarvitsee päätökselleen tukea, liittyi se sitten nykyisen liiketoiminnan kehittämiseen tai suurempaan muutokseen. Tavoitteeni on, että kukin osallistuja saisi webinaarista ainakin yhden kannustavan näkökulman, joka auttaa suunnittelemaan omaa tai yrityksen tulevaisuutta.

Business Jyväskylän webinaarisarja ja yritysklinikat keskisuomalaisille mikro- ja pk-yrittäjille

Ensi vuonna järjestettäviin webinaarien teemoihin liittyy lisäksi maksuttomat yritysklinikat, joissa yrittäjät saavat henkilökohtaista sparrausta webinaarien asiantuntijoilta. Yritysklinikoihin haetaan ennakkotietolomakkeella. Kunkin teeman klinikkaan voidaan ottaa mukaan 6 - 7 yritystä.

Tulevat webinaarit ja yritysklinikat

1. Vinkit yrittäjän henkiseen jaksamiseen ja selviytymiseen
Pekka Krook, Sparraustehdas
16.12.2020 klo klo 10–11.30 (ei sisällä yritysklinikkaa)

2. Mistä lisää myyntiä ja uusia asiakkaita?
Johannes Karjula, Trustmary
12.1.2021 klo 9–10.30

Webinaarin teemaan liittyvä maksuton yritysklinikka järjestetään 19.1. Yrittäjä saa henkilökohtaista sparrausta tunnin ajan. Yritysklinikalla sparrailua tarjoavat Johannes Karjula ja Business Jyväskylän asiantuntijat.

Ilmoittautumiset kahteen ensimmäiseen webinaariin ja ensimmäiseen yritysklinikkaan

3. Onnistunut hinnoittelu turvaa kassaa tulevaisuudessa
Juuso Markkanen, Kasvuyrityspalvelu
12.2.2021 klo 9–11

Webinaarin teemaan liittyvä maksuton yritysklinikka järjestetään 24.2. Yrittäjä saa henkilökohtaista sparrausta tunnin ajan. Yritysklinikalla sparrailua tarjoavat Juuso Markkanen ja Business Jyväskylän asiantuntijat. Ilmoittautuminen avautuu myöhemmin.

Maalis- ja huhtikuun webinaarien ajankohdat ja aiheet ilmoitetaan myöhemmin.


Business Jyväskylän webinaarisarja ja niihin liittyvät yritysklinikat on suunnattu kaikille keskisuomalaisille mikro- ja pienyrittäjille. Palvelut kuuluvat Keski-Suomen Liiton rahoittamaan hankkeeseen “Keskisuomalaisten pk-yritysten koronavaikutusten hallinnan sparraus ja tukeminen”.