Jyväskylän koronatartuntojen määrä kasvoi viime viikolla (viikko 48) nopealla vauhdilla. Tartuntojen kokonaismäärä oli viikolla yhteensä 96 ja kahden viikon ilmaantuvuusluku nousi 93,7 tartuntaan 100 000 asukasta kohden. Tartuntojen määrä tuplaantui jälleen aiempaan viikkoon (viikko 47) nähden.
 
Perjantaina 27.11.2020 kaupunki totesi olevansa koronan kiihtymisvaiheessa ja antoi useita suosituksia, jotta tartuntamäärät saadaan laskuun eikä tauti pääse siirtymään leviämisvaiheeseen.
 
KSSHP:n alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä totesi tänään kokouksessaan, että koko Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue on siirtynyt koronatartuntojen osalta perustasolta kiihtymisvaiheeseen.
 

Jyväskylä Sinfonian esitykset peruuntuvat huomiselta

Sairaanhoitopiirin kiihtymisvaihetta koskevaan linjaukseen liittyen Jyväskylän kaupunki odottaa nyt Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston mahdollista päätöstä siitä, tuleeko yleisötilaisuuksien järjestämiseen tiukempia osallistujarajoituksia Keski-Suomen alueella.

Koska rajoituksista ei ole vielä tarkkaa tietoa, Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä linjasi tänään (30.11.) pidetyssä kokouksessaan, että Jyväskylän Kaupunginteatterin ja Jyväskylä Sinfonian järjestämät esitykset ja konsertit perutaan huomiselta 1.12. *Jyväskylän kaupunginteatterilla ei ole 1.12.2020 esityksiä, joten peruutus koskee tässä vaiheessa vain Jyväskylä Sinfoniaa.
 
Mikäli Aluehallintoviraston rajoitukset pysyvät ennallaan joulukuun ajan, kaupunki arvioi keskiviikkona 2.12., miten toiminta jatkuu kiihtymisvaiheen aikana Kaupunginteatterin ja Sinfonian osalta.
 
Kaupunki seuraa nyt suositusten vaikutuksia tartuntojen määrään päivätasolla. Uusia suosituksia ja tiukassa tilanteessa myös palveluiden tiukkoja rajoituksia ollaan valmiita ottamaan käyttöön nopeasti, jotta tartuntatilanne saadaan rauhoittumaan alueella.
 
Voimassa olevat suositukset ja rajoitukset koronatilanteesta johtuen ovat luettavissa kaupungin verkkosivuilta.

Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintoviraston voimassa oleva päätös yleisötilaisuuksista.
 
Lisätietoja:
- Poikkeusolojen johtoryhmän puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto, p. 050 3362 819
- Jyväskylän kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä, p. 050 522 0486
- Sivistyspalveluiden toimialajohtaja Eino Leisimo, p. 050 584 8987

Asiasanat: