Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jyväskylä-kirjaimet nurmikolla.

25.11.2020

Kuva
Waltti-matkakortti kädessä, taustalla näkyy Linkki

Linkki-paikallisliikenteen Waltti-liput vaihtuvat tunnistepohjaisiksi. Fyysisen matkakortin sijaan kortille ladatut liput ovat jatkossa taustajärjestelmässä ja asiakastiedot asiakkaan omalla matkatilillä. Matkustusoikeus tarkistetaan taustajärjestelmästä aina matkustustapahtumien yhteydessä. Asiakkaiden nykyiset Waltti-kortit siirtyvät uuteen järjestelmään vähitellen vuoden 2020 lopulla, alkaen kausilipuista.

Muutos ei edellytä asiakkaalta ylimääräisiä toimenpiteitä, eikä sillä pitäisi olla vaikutusta päivittäiseen matkustamiseen. Kuljettajat on koulutettu uuteen lippujärjestelmään ja jos yksittäisiä ongelmatilanteita ilmenee, ne hoidetaan asiakkaan eduksi. Tärkeintä on, että asiakas pystyy matkustamaan muutostilanteessakin häiriöttä ja turvallisesti.

Waltti-matkakortin käyttäjille muutoksen edut näkyvät selkeämmin lähitulevaisuudessa. Poikkeuksena on nettikaupassa ladattu kausilippu, joka on uudessa järjestelmässä matkustusvalmiudessa heti lataamisen jälkeen. Entisen lippujärjestelmän 2 tunnin siirtymisaika siis poistuu kausilipuista, myöhemmin myös arvolipuista. Jatkossa Waltti-järjestelmän lipputuotteet monipuolistuvat ja niiden ostamisesta tulee vaivattomampaa. Helpompaa tulee myös kadonneeseen matkakorttiin liittyvistä selvittelyistä.

Uudistuksen tarkoituksena on tarjota matkustajille turvallisia, digitaalisia ja entistä parempia liikennepalveluita. Myös laki liikenteen palveluista velvoittaa joukkoliikenteen järjestäjiä käyttämään tunnistepohjaista lippu- ja maksujärjestelmää, jossa matkustusoikeudet ja -käyttötiedot tallennetaan taustajärjestelmään


Teksti: Kristiina Pentikäinen

Kuva: Katja Kauppila

Asiasanat: