Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jyväskylä-kirjaimet nurmikolla.

25.11.2020

Kuva
Nuori piirtää sarjakuvaleirillä Veturitalleilla

Lapsen tai nuoren polku taideharrastuksen pariin voi saada alkunsa kiinnostuksenkohteista, mutta toisinaan itselle sopiva taiteenlaji löytyy sattumalta.

Sanataideharrastuksen alakouluikäisenä aloittaneen Laura Kauppisen innostus tarinoihin ja kirjoittamiseen syntyi jo varhaislapsuudessa. Vanhempien kannustamana Kauppinen liittyi lähikoululla pidettyyn sanataidekerhoon ja jatkoi taiteen perusopetuksessa aina päättötodistukseen saakka.

Sanataiteesta ja kirjoittamisesta on muodostunut Kauppiselle tärkeä itseilmaisun tapa. Harrastus vaikutti lopulta myös KaupSanataide kasvatti luottamaan omiin ratkaisuihin pisen uravalintoihin, ja nykyään kasvatustieteiden ja filosofian maisteriksi valmistunut Kauppinen opettaa sanataidetta Jyväskylän kansalaisopistolla.

– Sanataiteen opettaminen ei ollut aktiivisesti mielessä opiskelupaikkaa valitessa, mutta silti päädyin käsittelemään sanataidetta sekä kandidaatin- että maisterintutkielmassani, Kauppinen naurahtaa.

Taideharrastuksesta hyvät eväät tulevaisuuteen Rikkaimmillaan taideharrastus antaa lapselle itseilmaisun välineet, samanhenkisten ystävien parissa. Jyväskylän kansalaisopistossa taiteen perusopetusta on tarjolla arkkitehtuurin, kuvataiteen, musiikin, sanataiteen ja teatterin aloilla.

– Taideharrastus on ollut todella merkityksellinen ympäristö kasvaa. Harrastuksen parissa kasvoin luottamaan itseeni ja siihen, että uskallan tavoitella itseäni kiinnostavia asioita, Kauppinen kuvailee.

– Toivonkin, että tavassani opettaa näkyy se, kuinka minua on opetettu.


Teksti: Kirke Hassinen

Asiasanat: