Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jyväskylä-kirjaimet nurmikolla.

25.11.2020

Kuva
Kuvataiteilija Jukka Silokunnas on tehnyt seinämaalauksen Korpilahden neuvolaan

Taiteen matka kaupungin neuvoloihin jatkuu ja tänä syksynä tilataideteoksen on saanut Korpilahden neuvola osana Kulttuurineuvola- toimintaa. Kuva- ja katutaiteilija Jukka Silokunnas on toteuttanut neuvolan odotusaulaan tilan kanssa leikittelevän teoksen, joka lähti liikkeelle olemassa olevista elementeistä, värimaailmasta ja henkilökunnan toiveista.

Valmis teos kutsuu pikkuiset asiakkaat leikkimään, kokeilemaan ja tutkimaan: montako silmäparia tilasta löytyy, miltä eläinhahmon nenänpää tuntuu, uskaltaako kokeilla! Mutta teoshan ei ole valmis ilman nimeä – tarvitaan mukaan lasten mielikuvitusta! Tähän pyydetään avuksi lähipäiväkodin lapset, jotka saavat keksiä ja valita teokselle ja sen hahmoille nimet.

Neuvoloiden ja kulttuuripalveluiden yhteistyöstä vuonna 2018 syntynyt Kulttuurineuvolatoiminta korostaa lapsen hyvän kasvun tukemista taiteen keinoin ja kutsuu perheitä kulttuurin pariin jo vauva-ajasta alkaen tuomalla elämyksiä perheiden arkeen. Tärkeänä tausta-ajatuksena on, että sekä lapset, perheet että neuvolahenkilökunta ovat mukana toiminnassa ja sen kehittämisessä. Kulttuurineuvola-toiminnan kautta toteutetut teokset tulevat konkreettisesti osaksi arkea ja taide luontevaksi osaksi neuvolakäyntejä.

Ensi vuonna taide valloittaa uusiin tiloihin siirtyvän keskustan neuvolan, jonka teoksen toteuttaa kuvataiteilija Paula Myllymäki. Teosta lähdetään suunnittelemaan sekä työntekijöiden että alueen lasten eli neuvolan asiakkaiden kanssa ja taiteilija toteuttaa maalauksen lasten teosten ja yhteisen pajatyöskentelyn pohjalta.


Teksti: Maria Poikonen

Kuva: Petteri Kivimäki

Asiasanat: