Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jyväskylä-kirjaimet nurmikolla.

25.11.2020

Jyväskyläläiset lapsiperheet saavat vuoden 2021 alusta lähtien apua yhdestä numerosta. Varhaisen tuen palvelutarpeen arviointitiimistä perheet saavat neuvontaa ja ohjausta arkeensa ja pulmiinsa.
Kuva
Lapsi piirtää ja värittää puuväreillä.

Tiimissä käsitellään myös uudet sosiaalihuoltolain mukaiset ilmoitukset ja lastensuojeluilmoitukset, tehdään palvelutarpeen arviointi ja tarvittaessa lastensuojelutarpeen selvitys. Asukkaat ja yhteistyötahot saavat yhden väylän ottaa yhteyttä ja saada palveluita. 

– Tavoitteena on, että perheet saavat apua sujuvasti ja varhaisessa vaiheessa, selvittää palvelupäällikkö Virve Hongisto psykososiaalisista palveluista.

Perheen ei tarvitse tietää auttaisiko heidän tilannettaan kotipalvelu, perheohjaus, sosiaalityö, lastensuojelu tai jokin muu palvelu. Tiimissä selvitetään, tarvitseeko lapsi tai perhe palveluja tai tukea, ja miten perhe saa tarvitsemansa tuen. Arviointi tehdään yhdessä perheen, läheisten ja tarvittaessa muiden toimijoiden kanssa. 

Palvelutarpeen arviointitiimissä työskentelee sosiaalityön, sosiaaliohjauksen ja muiden lapsiperhepalveluiden ammattilaisia.

– Lastensuojelun asiakkuudessa olevien lasten asioissa perheet ja yhteystyötahot ottavat edelleen yhteyttä suoraan lastensuojeluun, muistuttaa palvelupäällikkö Tarja Anttonen lastensuojelusta.

Asiakkaat voivat edelleen ottaa yhteyttä suoraan esimerkiksi lapsiperheiden kotipalveluun ja perheneuvolaan.


Teksti: Tuija Ijäs

Palvelutarpeen arviointitiimi 2.1.2021 alkaen
Väinönkatu 6
arkisin kello 8–15.30
p. 014 266 0135
Lasten, nuorten ja perheiden palvelut

Asiasanat: