Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jyväskylä-kirjaimet nurmikolla.

25.11.2020

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ja Jyväskylän kaupungin perusterveydenhuollon tiivis yhteistyö käynnistyy uuden Sairaala Novan katon alla tammikuussa 2021.
Kuva
Neljä sairaanhoitajaa poseeraa kuvassa.

Tämänkaltainen erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon fyysinen läheisyys mahdollistaa palveluiden entistä syvemmän integroitumisen ja sujuvamman tilojen yhteiskäytön.

Nykyisen keskussairaalan palveluista kaikki siirtyvät Sairaala Novaan, kun taas kaupungin perusterveydenhuolto muodostaa uusissa tiloissa Novan terveysaseman, Novan hammashoitolan ja kaupunginsairaalan Novan osastot.

Sairaala Nova tarjoaa erikoissairaanhoidon palvelut 275 000 keskisuomalaiselle ja perusterveydenhuollon palvelut noin 56 000 jyväskyläläiselle. Sairaala Nova on Keski-Suomen maakunnan suurin koskaan tehty julkinen investointi. Se on myös ensimmäinen vuoden 1980 jälkeen rakennettu kokonaan uusi sairaala Suomessa. Rakennuksen kokoa auttaa hahmottamaan tieto siitä, että Sairaala Nova vastaa tilavuudeltaan yli viittä eduskuntataloa.

Suuresta koostaan huolimatta Novan suunnittelun lähtökohtana on ollut se, että uusi sairaala olisi pinta-alaltaan 20 prosenttia pienempi kuin silloisen sairaalan tilat eri puolella Keski-Suomea. Sairaala Novan suunnittelussa onkin panostettu tehokkaisiin ja toimiviin tilaratkaisuihin, ja sairaalan muutosjoustavuus mahdollistaa myös tulevaisuuden tarpeiden huomioon ottamisen.

Sairaala Novasta on rakennettu kompakti kokonaisuus, jossa on haettu ja haetaan synergia etuja eri toiminnoissa.

Novaan pääsee näppärästi

Sairaala Novaan saapuminen on suunniteltu palvelemaan meistä jokaista. Paikalle pääset kätevästi niin kävellen, polkupyörällä, autolla kuin bussillakin. Matkaa keskustan Kompassilta Sairaala Novaan on alle kolme kilometriä ja reitti on helppo oppia, oli kulkuvälineesi mikä tahansa. 

Alueella pysäköinti onnistuu joko parkkitalossa tai ulkona sille merkityillä paikoilla, kun taas polkupyörän voit jättää sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä sijaitsevaan pyöräparkkiin. Jyväskylän kaupungin joukkoliikennepalvelut tarjoava Linkki muuttaa reittejään ja aikataulujaan niin, että voit hypätä bussin kyydistä juuri sairaalan ulkopuolella. Bussin odottaminen taas sujuu mukavasti katetun bussipysäkin suojassa samassa paikassa. 

Sairaala Novan osoite on Hoitajantie 3, aivan vanhan Keski-Suomen keskussairaalan välittömässä läheisyydessä − ainoastaan vain helpommin saavutettavissa!

Mistä ovesta saavun sairaalaan?

Uuteen sairaalaan on kaksi eri sisäänkäyntiä, jotka ovat nimeltään Nova 1 ja Nova 2. Nova 1 -sisäänkäynnin löydät Länsiväylän puolelta ja pääset kulkemaan siitä suoraan sairaalan ensimmäiseen kerrokseen ja pääaulaan. Nova 2 -sisäänkäynti taas löytyy Hoitajantien ja Kukkumäentien puolelta ja se vie sinut uuden sairaalan toiseen kerrokseen. Sisäänkäynti kannattaa valita sen mukaan, mihin osaan sairaalaa olet saapumassa. Tieto siitä, missä vastaanottosi sijaitsee, löytyy kutsustasi tai lähetteestäsi.

Sisäänkäyntien läheisyydestä löytyvät aina itseilmoittautumisautomaatit, jotka ohjaavat sinua odottamaan vastaanottoa oikeaan paikkaan. Tarvittaessa ne myös neuvovat, jos olet väärässä osassa sairaalaa ja ohjaavat sinut vastaanotollesi. Halutessasi voit myös tulostaa itseilmoittautumisautomaatista ohjeen mukaasi.

Henkilökuntamme on opastamassa sinua sekä itseilmoittautumisautomaattien käytössä että sairaalassa liikkumisessa. Kysy siis rohkeasti apua, jos jokin mietityttää.


Teksti: Marika Laiho
Keski-Suomen sairaanhoitopiiri

 

Muokattu otsikkoa 21.1.2021

 

Ilmoittaudu sujuvasti itse

Sairaala Novan molempien sisäänkäyntien yhteyteen tulevat nykyisestäkin sairaalasta tutut itseilmoittautumisautomaatit.

Ilmoittautumisen voi tehdä viivakoodillisen henkilökortin, henkilötunnuksen tai varausavaimen avulla. Asiakas saa automaatista tunnistenumeron, vastaanottohuoneen numeron ja kulkuohjeet.

Sairaala Novaan on sijoitettu useita sähköisiä opastenäyttöjä, jotka helpottavat tilassa suunnistamista. Oikean huoneen löytymisen voi varmistaa ilmoittautumisen yhteydessä saadulla tunnistenumerolla, jonka tulisi näkyä vastaanottohuoneen lähettyvillä sijaitsevassa näytössä. 

Kuva
Nainen itseilmoittaumispisteellä sairaalassa.

Verkkosivut avataan alkuvuodesta

Keski-Suomen Sairaala Novan verkkosivut julkaistaan alkuvuodesta 2021.


Lue Sairaala Novasta Jyväskylä-lehden liitteestä

Asiasanat: