Jyväskylän kaupunginteatteri tarjoaa kevätkaudella 2021 kaksi uutta ensi-iltaa ja yhden toiveuusinnan.

Kaupunginteatterin uusi johtaja Marietta Kunnas aloittaa 2021 alussa

Kaupunginteatterin uusi johtaja Marietta Kunnas

Marietta Kunnaksen valinta kaupunginteatterin johtajaksi oli yksimielinen.

Suuren näyttämön uutuutena nähdään 13.2. alkaen monikerroksinen jännitysnäytelmä Susanin vaikutus. Peter Høegin menestysromaaniin perustuva esitys sijoittuu nyky-Tanskaan, missä tulevaisuuskomissio on ennustanut länsimaista yhteiskuntaa uhkaavan kriisin. Maan hallitus alkaa salassa kansalaisilta valmistella suunnitelmaa, jossa rajattu ihmisjoukko pelastetaan saarelle, missä heillä on mahdollisuudet uuden sivilisaation luomiseen. Susan Svendsen värvätään selvittämään suunnitelman yksityiskohdat, sillä hänellä on maaginen kyky saada ihmiset uskoutumaan itselleen. Susan joutuu keskelle vaarallista juonittelua saattaen hengenvaaraan koko perheensä. Näytelmässä on parhaiden pohjoismaisten dekkarien tunnelmaa ja toimintaelokuvan henkeä.

Pienellä näyttämöllä musiikkitoiveita ja suosittu intohimodraama

Jukeboksi soittaa katsojien toivekappaleita 13.2. alkaen. Elämyksellisessä lauluillassa kuljetaan muistojen bulevardille katsojien toivekappaleista ja niihin liittyvistä tarinoista sovitetussa esityksessä. Pienellä näyttämöllä koettavat tarinat ovat aitojen ihmisten muistoja ja kokemuksia. Työryhmä tulkitsee tarinoita elävästi niin laulun ja musiikin kuin liikkeenkin kautta.

Pienelle näyttämölle saadaan toiveuusintana Kohtauksia eräästä avioliitosta, jonka uusintaensi-ilta on 3.2. Aiempi esityskausi keskeytyi keväällä 2020 koronavirusepidemian takia mutta ennen keskeytystä näytelmää esitettiin loppuunmyydyille katsomoille. Ingmar Bergmanin klassikkoteksti kuvaa intensiivisesti ja koskettavasti pitkän parisuhteen syvimpiä ristiriitoja ja hauraimpia kulisseja sekä omien unelmien toteuttamisen hintaa.

Ohjelmistossa jatkavat myös syksyllä ensi-iltansa saaneet suurmusikaali West Side Story, sykähdyttävä draama Sydänmaa, satuklassikko Lumikuningatar, Korjaamo-komedia ja Vuoriston kaunotar -draama. Lisäksi teatterin näyttämöillä nähdään monipuolisesti vierailuja, yhteistyöesityksiä ja keikkoja, joiden osalta aikataulut tarkentuvat lähiaikoina. Ajantasaiset tiedot ohjelmistostamme löydät verkkosivuiltamme.

Marietta Kunnaksen kausi teatterinjohtajana alkaa ensi vuonna

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta valitsi lokakuussa Jyväskylän kaupunginteatterin seuraavaksi johtajaksi Marietta Kunnaksen. Jyväskyläläislähtöinen Kunnas työskentelee tällä hetkellä Tampereella yhteiskoulun ilmaisutaidon erityislukion vastuulehtorina. Hän on aiemmin toiminut muun muassa Lahden ammattikorkeakoulun musiikkiteatterilinjan johtajana. Hän on valmistunut näyttelijäksi, ohjaajaksi sekä teatteripedagogiksi. Kunnas aloittaa kautensa vuoden 2021 alussa. Häneen voi tulla tutustumaan tarkemmin Teatteritiistaihin 23.2. kaupunginteatterin yleisölämpiöön.


Teksti: Kerttu Keto

Kuva: Jiri Halttunen

Asiasanat: