Monipuolisena muusikkona ja ansioituneena uuden musiikin tulkitsijana tunnettu kapellimestari ja viulisti John Storgårds saapuu avaamaan Jyväskylä Sinfonian kevätkauden 13.1.

Joulutunnelmaa konserteista

Nouda joulumieltä Jyväskylä Sinfonian konserteista niin itselle kuin koko perheelle joko Lumiukko -konserteista 1.-2.12. tai Marjukan ja Kevinin joulu -konsertista 9.12.

Konserttikausi huipentuu 16.12. pidettävään Beethoven 250 vuotta -konserttiin, jonka solistina säkenöi Helena Juntunen

 

Kapellimestari ja viulisti John Storgårds
Kapellimestari ja viulisti John Storgårds, kuva: Marco Borggreve
Pianisti, kapellimestari ja säveltäjä Olli Mustonen
Pianisti, kapellimestari ja säveltäjä Olli Mustonen, kuva: Outi Törmälä

 

Storgårds toimii Lapin kamariorkesterin taiteellisena johtajana ja on luotsannut vakituisesti myös useita muita suomalaisorkestereita. Suomen pianistilupaus Anton Meijas debytoi 20.1. Jyväskylä Sinfonian solistina ylikapellimestari Ville Matvejeffin johtamassa konsertissa. Huippulahjakas 20-vuotias pianisti Meijas aloitti pianonsoiton 5-vuotiaana ja siirtyi Sibelius-Akatemian nuorisokoulutukseen vuonna 2010. Nykyään Meijas opiskelee Curtis-instituutissa Philadelphiassa Gary Graffmanin johdolla. Ensimmäisen soolokonserttinsa Meijas piti 8-vuotiaana. Meijas voitti yhdeksännen Pohjoismaisen pianokilpailun nuorimpana osallistujana tuomariston yksimielisellä päätöksellä vuonna 2019.

Kaikkien rakastama Olli Mustonen konsertoi Jyväskylä Sinfonian kanssa 17.2. Olli Mustosessa kiteytyy pianisti, kapellimestari ja säveltäjä kokonaisvaltaiseksi muusikkoudeksi harvinaisella tavalla. Työ kapellimestarina ja solistina on vienyt hänet kaikille maailman keskeisille konserttilavoille niin omin soolokonsertein kuin yhdessä huippuorkestereiden kanssa. Mustonen valittiin vuoden 2019 Hindemith-musiikkipalkinnon saajaksi. Mustonen aloittaa Turun filharmonisen orkesterin johtajana vuonna 2021.

Miljoonasateelta ja Jyväskylä Sinfonialta yhteinen levy

Suomirokin kruununjalokivi Miljoonasade ja Jyväskylä Sinfonia julkaisevat 12.2. yhteisen Askeleet kahdelle – Pas de deux -levyn, joka sisältää yhtyeen tuotannon helmiä. Levynjulkistamispäivänä on yhteiskonsertti Paviljongissa. Levytyksen kapellimestarina toimi Jukka Myllys ja laulujen sovituksista vastaavat Sampo Kasurinen, Mauri Sumén ja Jyrki Heikkilä. Levy äänitettiin Äänekoskella Suolahtisalissa viime elokuussa.

– Pas de deux – Askeleet kahdelle on ranskankielinen balettitermi, jolla tarkoitetaan ballerinan ja hänen partnerinsa kaksintanssiosuutta balettiteoksessa. Tärkeää tässä tanssin osassa on, että partnerit tukevat toisiaan. Toivottavasti tämä ajatus kuuluu levyllämme, kertoo Heikki Salo.


Teksti: Suvi Lindell-Mäkelä

Asiasanat: