Joulukylä Jyväskylä -logo.

Joulukylä Jyväskylä elämyskokonaisuuden löytää Visit Jyväskylän verkkosivuilta sekä Facebookista @joulukylajkl.

Jyväskylän seudulla asuvat ja vierailevat voivat lisätä Facebook-profiilikuvaansa Joulukylä Jyväskylä -kehyksen. Joulutunnelmia voi merkitä sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #visitjyvaskyla ja #joulukyläjkl sekä @visitjyvaskyla.

Joulutunnelmia Visit Jyväskylän Youtube-kanavalla

Yhteystietoja

Pia Kojo, sisällöntuottaja, Visit Jyväskylä
pia.kojo (at) jyvaskyla.fi
p. 050 435 4006

Arto Hakanen, keittiömestari, yrittäjä
arto.hakanen (at) artcatering.fi
p. 044 987 7988

Elisa Hillgen, Valon kaupunki -koordinaattori ja valaistussuunnittelija
elisa.hillgen (at) jyvaskyla.fi
p. 045 221 8615

Tiia Valkama, toimitusjohtaja, Lomakeskus Revontuli
tiia.valkama (at) revontuli.fi
p. 040 592 2888

Joulukylä Jyväskylä -elämyskokonaisuus kokoaa tänäkin vuonna Jyväskylän seudun ja Keski-Suomen joulunajan lomat, elämykset, ostospaikat ja tarjoukset saman verkkosivuston alle. Sivusto kätkee sisäänsä runsaasti vinkkejä paikallisille ja matkailijoille, esimerkiksi ostoksiin ja jouluiseen herkutteluun. Sivustolta löytyvät tärkeimmät päivämäärät, virtuaaliset joulutapahtumat, lahjaideat, erilaisia elämyksiä, pikkujouluideoita sekä runsaan määrän vaivattomia joululomia, joissa ikimuistoiset kokemukset on räätälöity lomanviettäjille valmiiksi.

Ennen joulun juhlallisuuksia Jyväskylässä voi virittäytyä joulutunnelmaan monin keinoin. Joululounaisiin on Keski-Suomessa ihania vaihtoehtoja ja ostoksia voi tehdä pienissä joulumyyjäisissä tai kivoissa ostoskohteissa, tukien samalla paikallisia yrittäjiä. Suosittu Toivolan Vanha Piha avaa Joulupihansa tänäkin jouluna. Joulupihalla voi tehdä jouluostoksia kivijalkaputiikeissa, uudistetuissa makasiineissa, herkkukaupassa ja pop up -muotimyymälässä sekä nauttia perinteisestä joulutunnelmasta ja muista elämyksistä. Toivolan joulu alkoi virallisesti 28. marraskuuta.

- Teemme pihalle upean jouluvalaistuksen ja koristelemme Toivolan upeaksi joulumaaksi, esimerkiksi eri päiväkodit koristelevat pihalle yhteensä 20 joulukuusta. Näytämme Lumiukko-animaation päivittäin, tarjolla on jouluista live-musiikkia ja jouluinen lounas uudistetussa ravintolassa. Pihalle nousee myös kioski, josta saa lämmintä Toivolan glögiä, riisipuuroa ja glühweinia. Joulupukki on paikalla keskiviikosta sunnuntaihin. Luomme Toivolan Vanhalle Pihalle upean jouluisen tunnelman, jossa arjen kiireet unohtuvat. Joulupiha on auki jouluaattoon saakka, yrittäjä Arto Hakanen tunnelmoi.

Perinteinen Jyväskylän kaupungin jouluinen iltasoitto kajahtaa tänäkin vuonna Harjulta 28. marraskuuta lähtien. Joulusoitosta saadaan nauttia koko joulukuun ajan. Jyväskylän joulunaikaan kuuluu myös loppuviikosta Jyväskylän Kirkkopuistoon toista kertaa nouseva elämyksellinen ja lämminhenkinen Jouluvalomaa. Tänä vuonna kaupungissa portaittain sytytettävät jouluvalot ilahduttavat kaupunkilaisia ja matkailijoita aina tammikuun puoliväliin saakka. Jouluvalomaata päivitetään vuosittain uusilla jouluisilla valoelementeillä ja tänä vuonna Kirkkopuistossa on uutuutena nelimetrinen valosuihkulähde.

- Valon kaupungin pysyvät kohteet saavat myös joulun aikaan rinnalleen valoon liittyviä elämyksiä. Kirkkopuiston Jouluvalomaa on avattu ja Kompassin yleisöäänestyksellä valittu uusi tähti loistaa. Viime vuonna saimme miltei pelkästään ihastuneita kommentteja ja kaupunkilaiset kokivat ylpeyttä kaupungin valoteoksista. On ilo katsoa somessa valoista leviäviä valokuvia, Valon kaupunki -koordinaattori ja valaistussuunnittelija Elisa Hillgen kommentoi.

Lähde lähilomalle kotiseudulle tai virittäydy joulutunnelmaan virtuaalisesti!

Joulukylä Jyväskylä -sivustolta löytyy tänä vuonna myös virtuaalisia joulutapahtumia. Esimerkiksi joululaulut ovat esillä seudun erilaisissa virtuaalielämyksissä, joiden avulla voi virittäytyä jouluun, perinteisten joulukonserttien lisäksi. Sivu toimii hyvänä muistilistana myös kaupungin virtuaalisiin juhlallisuuksiin.

- Monet rakastetuimmista joululauluista ovat peräisin Suomen ensimmäisen opettajaseminaarin, Jyväskylän seminaarin lehtoreiden ja oppilaiden kynästä. Joulumusiikkia voi tänä vuonna tunnelmoida myös vaikkapa tulossa olevasta Vox Aurean joululaulukalenterista. Jyväskylän kaupungin itsenäisyyspäivän juhlallisuudet olivat tänä vuonna virtuaaliset, uuden vuoden puheet ja tervehdykset kuullaan videon välityksellä, sisällöntuottaja Pia Kojo Visit Jyväskylästä sanoo.

Jouluna Keski-Suomessa voi nauttia kiireettömistä kokemuksista, joissa vallitseva aika on otettu huomioon. Aitoa joulua ei tarvitse etsiä kaukaa, eikä matkustamiseen tarvitse käyttää koko päivää, lähilomalle on helppo suunnata. Esimerkiksi Varjolan tila, HimosLomat, Nukula ja Scandic Laajavuori tarjoavat joulun lomapaketteja, joissa voi majoituksen ohella kokea upeita jouluelämyksiä, aktiviteetteja ja herkutella hyvällä ruualla. Myös Lomakeskus Revontulessa voi kokea rauhallisen ja luonnonläheisen, suomalaisen perinnejoulun.

- Jouluna Revontulessa voi majoittua omassa rauhassaan, mutta meiltä voi ostaa myös valmiin joulupaketin. Joulunviettoon voi hiljentyä esimerkiksi yhteisillä joululauluilla, kuusen koristelulla ja yhteisruokailuilla. Rannan saunapolun saunat lämpiävät myös joka ilta. Meillä ei tarvitse pelätä, sillä emme ole isojen massojen kohde, ja kaikki majoittuvat omissa mökeissään ja huoneissaan. Aktiviteetit järjestetään turvallisesti ja porrastetusti, koronarajoitukset ja turvavälit huomioon ottaen, Revontulen toimitusjohtaja Tiia Valkama kertoo.

Joulukylä Jyväskylä on lukuisista joulunajan tapahtumista ja vapaa-ajan vinkeistä koottu teemallinen elämyskokonaisuus, joka on suunnattu Jyväskylän seudun asukkaille ja alueella vieraileville matkailijoille. Tavoitteena on tuoda perinteisen joulunajan tunnelmaa myös digitaalisissa kanavissa, kasvattaa tietoisuutta joulunajan elämyksistä ja ilahduttaa Jyväskylän seudulla asuvia ja matkailevia.