Kyllön terveysasemalla sijaitseva keskitetty hoitotarvike-palvelu ottaa käyttöön vuoden 2021 alusta sähköisen hoitotarviketilauksen. Asiakas voi tehdä hoitosuunnitelman mukaisista tuotteista tilauksen Palse.fi-portaalissa ja tilauksen voi noutaa Kyllön terveysaseman pääaulan yhteyteen tulevasta lokeroautomaatista.

Palse.fi-portaalissa asiointi tapahtuu tunnistautuneena Suomi.fi-tunnistuksen avulla ja käytössä on myös puolesta-asiointi -toiminto. Sähköisesti tilatut hoitotarvikkeet ovat noudettavissa lokeroautomaatista kahden viikon kuluessa tilauksesta.

Kun sähköisesti tehty hoitotarviketilaus on noudettavissa lokeroautomaatista, saa asiakas tekstiviestin, jossa on lokeron avaamisen tarvittava tunnus.

– Noutovalmiista tilauksesta tulevassa viestissä on myös QR-koodi, jolla lokeron saa avattua koskettamatta lokeroautomaatin näyttöä, kertoo sovellusasiantuntija Leevi Tuohiluoma.

Lokeroautomaatista asiakkaat voivat noutaa tilattuja hoitotarvikkeita nykyisen palvelun aukioloaikojen lisäksi myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Hoitotarvikepalvelun esimies, osastonhoitaja Jaana Piilonen kannustaa asiakkaita käyttämään sähköistä asiakastilausta, jolloin palvelupisteellä tapahtuvaaasiointia voidaan tarjota nykyistä paremmin hoitosuunnitelmien päivittämiseen sekä uusien asiakkaiden ohjaukseen ja neuvontaan.

– Hoitotarvikepalvelussa otetaan uusi toimintatapa positiivisin mielin käyttöön, koska sillä parannetaan palvelun saatavuutta ja pyritään vähentämään ajoittain palvelupisteelle syntyvää ruuhkaa, kertoo Jaana Piilonen.

Loppuvuoden aikana hoitotarvikepalvelussa ohjeistetaan asiakkaita sähköiseen asiakastilaukseen siirtymisessä. Lisätietoja hoitotarvikkeista.


Teksti: Jari Salomaa

Kuva: Olli-Pekka Latvala

Asiasanat: