Hyppää pääsisältöön

25.11.2020

Tänä syksynä Köhniö-Kypärämäen asukasyhdistys näytti mallia, kuinka aktiivisella toiminnalla voi saada asioita tapahtumaan omalla asuinalueella.
Kuva
Pojat hyppäävät uimahyppytornista.

Köhniön uimaranta on yksi Jyväskylän suosituimmista, varsinkin lasten ja nuorten keskuudessa. Uimarannalla vuosikymmeniä palvellut puinen hyppytorni oli ainutlaatuinen lisä kesäisiin uimahetkiin, mutta se jouduttiin purkamaan heikentyneiden rakenteiden vuoksi. Tiukan taloustilanteen vuoksi kaupunki ei pystynyt hankkimaan uutta hyppytornia rannalle vielä kesällä 2020, joten alueen asukasyhdistys tarttui tuumasta toimeen.

Yhdistys keräsi hankinnalle osan vaadittavasta kokonaissummasta, jonka ansiosta hankinta saatiin tehtyä.

Uusi laituri ja hyppytorni on tilattu ja työ on valmis vielä vuoden 2020 aikana. Valmistelutöiden ohella rannan turvallisuutta parannettiin siirtämällä laiturin paikkaa noin 5 metrillä syvempään kohtaan. Samalla rantaa muokattiin hyppytornin ympäristössä pehmeämmäksi ja viihtyisämmäksi. Uudessa metallisessa hyppytornissa tulee olemaan 1 ja 3 metrin hyppytasot. Hyppytorni on edellistä matalampi turvallisuussyistä.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että laiturihankinta lähti etenemään ja meni maaliin näin nopeasti. Köhniöjärven maisema ei ole entisensä ilman hyppytornia ja tämä on tärkeä lisä lasten ja nuorten kesäisiin hetkiin, kommentoi asukasyhdistyksen puheenjohtaja Juha Saltevo.

Laituri-hyppytornin kokonaiskustannus oli noin 30 000 euroa. Laiturin hankinnasta, asennuksesta ja uimarannan ylläpidosta vastaa Jyväskylän kaupunki.


Teksti: Jenna Koistinen
 

Asiasanat: