Jyväskylässä on käynnistänyt tänä syksynä tutkintoon johtava automaalarikoulutus.

Gradian käynnistämä koulutus on puuttunut tähän asti kokonaan Keski-Suomen alueen koulutustarjonnasta.

”Hienoa, että pystymme katsomaan tulevaisuuteen luottavaisina ja aloittamaan kokonaan uuden koulutuksen. Automaalausta ei ole tähän saakka voinut opiskella tällä alueella, joten nyt pystymme vastaamaan alan yritysten osaajatarpeisiin”, Gradia Jyväskylän Teknologiayksikön yksikönjohtaja Antti Rovasalo iloitsee.

Automaalariala vaatii tarkkuutta ja vahvoja kädentaitoja. Koulutus sopii hyvin miehille ja naisille, jotka haluavat vaihtaa alaa tai täydentää nykyistä autoalan osaamistaan. Perustutkinnon suorittanut voi työkokemusta kerättyään kohottaa osaamistaan ammattitutkinnolla, jota Gradia tulee tarjoamaan tulevaisuudessa. Ammattitutkintomahdollisuuden tarjoaminen kokoaa alan osaajia yhteen ja tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden verkostoitumiseen sekä toisilta oppimiseen.

Koreja korjataan nyt ja tulevaisuudessakin

Autoala muuttuu nopeasti: jatkuvasti kerrotaan uusista kehitysaskeleista muun muassa sähköautoissa ja hybrideissä.

”Autojen korivaurioita korjataan ja maalataan kyllä tulevaisuudessakin riippumatta käyttövoimasta. Automaalareiden työnäkymät ovat hyvät. Koulutuksemme on rakennettu joustavaksi, ja opiskella voi myös työn ohessa”, alan opettaja Tero Salmi kertoo.

Ensimmäinen opiskelijaryhmä on aloittanut koulutuksen tänä syksynä. Seuraavan aloituksen hakuaika on 15.3.- 3.6.2021.