Lisätietoja

Erityisliikunnanohjaaja Kati Siitari
p. 014 266 4269, kati.siitari[a]jyvaskyla.fi 

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut järjestää ylipainoisille lapsille ja nuorille viikoittain kokoontuvia maksuttomia painonhallintaryhmiä. Ryhmätoiminnan tavoitteena on auttaa lapsia ja nuoria löytämään liikunnan ilo sekä liikkumaan jatkossa terveytensä kannalta riittävästi.

Viikoittain kokoontuu kaksi ryhmää, joissa on lapsia alakouluikäisistä 16-vuotiaisiin. Ryhmät ovat tarkoitettu lapsille ja nuorille, jotka ovat ylipainoisia tai joilla painokäyrä on lähtenyt nousuun. Mukaan voi tulla kouluterveydenhuollon, liikuntapalvelujen liikuntaneuvonnan tai keskussairaalan lasten painonhallinnan klinikan suosittelemana. Paikkaa ryhmään voi tiedustella myös itse. Uusia ryhmäläisiä otetaan mukaan ympäri vuoden.

Ryhmissä kannustetaan arkiliikunnan lisäämiseen ja kokeillaan mahdollisimman monipuolisesti eri liikuntalajeja. Monipuolisen kokeilun avulla pyritään löytämään jokaiselle osallistujalle mieluinen tapa liikkua. Ryhmissä on kokeiltu muun muassa frisbeegolfia, kuntosaliharjoittelua, luistelua, lumikenkäilyä, uintia ja erilaisia pallopelejä.

Vallitseva koronatilanne on hieman rajoittanut lajeihin tutustumista, mutta sisältöä suunnitellaan yhdessä ryhmäläisten kanssa. Lapset ja nuoret ovatkin löytäneet kokeilujen myötä itselleen mieluisia lajeja, ja moni ryhmäläisistä on innostunut jostain lajista niin paljon, että he ovat siirtyneet harrastamaan sitä ryhmän ulkopuolellakin. Ryhmissä on tärkeintä hauskuus ja elämyksellisyys, mikä edesauttaa lapsen ja nuoren tykästymistä ja sitoutumista liikunnallisempaan elämäntapaan.

Tutustu lasten ja nuorten painonhallintaryhmiin osoitteessa Lasten, nuorten ja perheiden liikunta -sivulta.