Reilu parikymmentä oppilasta Muuratsalon päiväkotikoulusta määrätään karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Altistumiset ovat tapahtuneet 18. ja 19.11. ja karanteeni kestää 29.11. saakka.

Karanteeniin asetettavien oppilaiden määrä on korkeintaan 28 ja määrä voi vielä pienentyä jäljityksen edetessä. Altistumisen piirissä mahdollisesti olleiden lasten huoltajille on lähetetty koululta Wilma-viesti jäädä kotiin maanantaina. Kaikkiin karanteeniin määrättäviin ollaan yhteydessä terveydenhuollosta maanantain aikana. 

Terveydenhuolto antaa altistuneille tarkemmat ohjeet karanteenista. Kaikki mahdollisesti altistuneet oppilaat ohjataan koronatestiin. Karanteenissa olevien opetus jatkuu etäopetuksena ja koulu lähettää heille ohjeet etäopetusjärjestelyistä.
 
Karanteeni koskee vain niitä oppilaita, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua virukselle. Terveydenhuolto antaa ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, karanteeni on kymmenen päivää ja kouluun voi palata karanteenin päätyttyä maanantaina 30.11.  

Muutoin Muuratsalon päiväkotikoulun toiminta jatkuu normaalisti. Muut kuin karanteeniin määrättävät oppilaat voivat tulla kouluun ja päiväkotiin normaalisti terveenä. Koulun henkilöstö on käyttänyt Jyväskylän kaupungin voimassa olevien henkilöstöohjeiden mukaisesti maskia tai visiiriä, joten henkilökuntaa ei asetettu karanteenin. 

Karanteeni on varotoimenpide, jolla estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen 
Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.   

Jyväskylän kaupungin koronakaranteeniohje on verkossa osoitteessa: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/karanteeni 

Ohje on myös käännetty usealle kielelle, mm. englanniksi, venäjäksi, persiaksi, kurdin soraniksi, somaliksi, arabiaksi, kinyarwandaksi ja swahiliksi.  
  
Jyväskylän kaupungin koronasivu: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona.  
  
Lisätietoja:  
Jyväskylän kaupunki, 
- perusopetuksen palvelujohtaja Sami Lahti, p. 014 266 4985

Kaupunginosa: