Jyväskylän Kaupunginsairaalan osasto viidellä Kyllössä on ilmennyt koronatartunta, jonka johdosta osasto on asetettu karanteeniin. Osaston karanteeni kestää tämän hetken tietojen perusteella 30.11. saakka.

Tartunnanjäljityksen perusteella 15 potilasta on altistunut virukselle, tartuttavuusaika on ollut 18.-20.11.20. Osaston karanteeni kestää tämän hetken tietojen perusteella 30.11. saakka. Osastolla on 30 sairaansijaa.
 
Karanteenin aikana osastolla sallitaan ainoastaan saattohoitopotilaiden lähimpien omaisten vierailut. Vierailut tulee sopia etukäteen. Muita vierailuja osastolla ei tällä hetkellä sallita. 

Kaikille koronalle altistuneille potilaille tehdään koronatesti viikonlopun aikana. Myös osastolla ennen kotiutumistaan altistuneisiin potilaisiin ollaan yhteydessä viikonlopun aikana henkilökohtaisesti. Henkilökunta on käyttänyt suojaimia ohjeiden mukaan, eikä karanteeni koske heitä.
 
Kaupunginsairaalan osasto 5 on palliatiivisen hoidon osasto. Potilaiden hoito osastolla jatkuu karanteenista huolimatta muutoin normaalisti, mutta osastolle ei oteta uusia potilaita. 
 
Lisätietoja: 
Jyväskylän kaupunki,
- tartuntatautivastuulääkäri Ilkka Käsmä, p. 050 522 0486 
- kaupunginsairaalan palvelujohtaja Kati Seppänen p. 014 266 2400